Antena Meniu Search
x

Video Mulţi dintre elevii care au învăţat un an în sistem online se tem să mai revină fizic la cursuri

Anxietatea a crescut alarmant pentru elevii care au stat aproape un an la orele online, iar rezultatele sunt devastatoare pentru psihicul copiilor, spun specialiştii. 

de Redactia Observator

la 14.05.2021, 09:10

Vezi și
  • Specialiştii recomandă ca elevii să participe la cursuri care să-i ajute să-şi recâştige încrederea.

Mulţi dintre copii nu vor să mai revină în bănci. Este rezultatul unui studiu făcut în peste 50 de şcoli din România. Copiii vor începe cursuri de dezvoltare a încrederii. Vor fi cursuri de dezvoltare a încrederii între elevi şi profesori, dar şi între părinţi şi copiii lor. Pentru că presiunea academică nu le face deloc bine celor mici, trainerii speră ca în următorii ani să vorbească despre un milion de copii care studiază în "Şcoala Încrederii".

Ionela Neagoe, director Colegiul Gheorghe Lazăr: Uneori suntem depăşiţi şi nu avem instrumente. Elevii sunt copleşiţi doar de procesul de a învăţa. Aici mediul academic este performant, dar şi asta e o problemă pentru sănătatea mentală a copiilor. Avem copii care nu îşi doresc să mai intre la ore, de exemplu, şi care sunt deja şi merg la psihoterapie. În mintea lui se produc tot felul de gânduri pe care nu le poate opri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Mulţi dintre elevii care au învăţat un an în sistem online se tem să mai revină fizic la cursuri