Antena Meniu Search
x

Video Teatrul, metodă de relaxare și distracție în pandemie. Copiii care iau lecţii spun că au mai multă încredere în ei şi se pot concentra mai bine la ore

Ani la rând s-a tot discutat despre introducerea teatrului ca materie opţională la liceu, dar nu s-a concretizat. O profesoară de română din Baia Mare a trecut dincolo de barierele riguroase ale actului educaţional şi a înfiinţat o trupă de teatru la care s-au înscris tot mai mulţi elevi. Copiii care iau lecţii de actorie spun că asta îi ajută să aibă mai multă încredere în ei şi se pot concentra mai bine la ore.

de Redactia Observator

la 19.03.2021, 17:44

Vezi și
  • În prezent se discută despre introducerea teatrului ca materie opţională la liceu

Ionela face parte de câţiva ani din trupa de teatru a şcolii Emil Racoviţă din Baia Mare, coordonată chiar de  profesoara de limba română. Deşi iniţial pentru ea totul a început ca o joacă, în timp s-a îndrăgostit de actorie. Teatrul a ajutat-o să aibă mai multă încredere în ea. 

Ionela, elevă: Eu înainte eram o fată timidă, care nu putea decât să vorbească cu familia şi prietenii, atât. Cu ajutorul teatrului m-a ajutat să trec peste emoţii, am devenit mai socială, mai prietenoasă. â

Teatrul, metodă de relaxare și distracție

Teatrul i-a ajutat pe elevi să-şi întreacă limitele şi să-şi rezolve probelemele vârstei. Mai mult, este şi o modalitate prin care tinerii se pot distra, mai ales acum în perioada pandemiei.

Pe acelaşi subiect

Alexandra, elevă: Eşti altcineva pe scenă, nu eşti tu cu problemele de acasă. Este o modalitate de a fi tu mai mult decât ţi-ai dori acasă. Îţi eliberezi toate emoţiile pe care le-ai acumulat. 

Ionela, elevă: Toată treaba asta cu teatrul a fost şi o eliberare de la toate emoţiile din cauza Bacalaureatului şi ne-a ajutat. De exemplu, ne gândim câte schiţe de ale lui Cargiale avem şi.... am pus în scenă. Şi având în vedere că avem şi o scrisoare pierdută la Bacalureat se cam îmbină. 

Tatiana Cauni este cea care îi iniţiază pe copii în tainele actoriei. Şi nu le este doar dascăl, ci şi prietenă.

Tatiana Cauni, profesoară: Teatrul e pasiunea mea de o viaţă şi este proiectul meu de suflet de când am intrat în învăţământ. 20 de ani. Teatrul îmbină tot şi copii, şi pasiunea mea , şi un pic de psihologie, poate. 

Pentru că au fost mulţi elevi care s-au înscris la liceul băimărean, doar pentru că există o trupă de teatru, din toamnă actoria s-ar putea să devină materie opţională la liceu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Teatrul, metodă de relaxare și distracție în pandemie. Copiii care iau lecţii spun că au mai multă încredere în ei şi se pot concentra mai bine la ore