Video Teatrul, metodă de relaxare și distracție în pandemie. Copiii care iau lecţii spun că au mai multă încredere în ei şi se pot concentra mai bine la ore
Ani la rând s-a tot discutat despre introducerea teatrului ca materie opţională la liceu, dar nu s-a concretizat. O profesoară de română din Baia Mare a trecut dincolo de barierele riguroase ale actului educaţional şi a înfiinţat o trupă de teatru la care s-au înscris tot mai mulţi elevi. Copiii care iau lecţii de actorie spun că asta îi ajută să aibă mai multă încredere în ei şi se pot concentra mai bine la ore.
- În prezent se discută despre introducerea teatrului ca materie opţională la liceu
Ionela face parte de câţiva ani din trupa de teatru a şcolii Emil Racoviţă din Baia Mare, coordonată chiar de profesoara de limba română. Deşi iniţial pentru ea totul a început ca o joacă, în timp s-a îndrăgostit de actorie. Teatrul a ajutat-o să aibă mai multă încredere în ea.
Ionela, elevă: Eu înainte eram o fată timidă, care nu putea decât să vorbească cu familia şi prietenii, atât. Cu ajutorul teatrului m-a ajutat să trec peste emoţii, am devenit mai socială, mai prietenoasă. â
Teatrul, metodă de relaxare și distracție
Teatrul i-a ajutat pe elevi să-şi întreacă limitele şi să-şi rezolve probelemele vârstei. Mai mult, este şi o modalitate prin care tinerii se pot distra, mai ales acum în perioada pandemiei.
- Maia Morgenstern, revoltată după o replică antisemită la o întâlnire pentru directori de teatre și instituții...
- Cel mai lung eveniment teatral din lume are loc la Bucureşti. 505 actori dau glas unor poveşti dureroase: :...
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Evenimente în Bucureşti, vineri 14 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Situaţie incredibilă în Bucureşti. Motivul pentru care actorii Teatrului Evreiesc joacă păziţi de jandarmi
Alexandra, elevă: Eşti altcineva pe scenă, nu eşti tu cu problemele de acasă. Este o modalitate de a fi tu mai mult decât ţi-ai dori acasă. Îţi eliberezi toate emoţiile pe care le-ai acumulat.
Ionela, elevă: Toată treaba asta cu teatrul a fost şi o eliberare de la toate emoţiile din cauza Bacalaureatului şi ne-a ajutat. De exemplu, ne gândim câte schiţe de ale lui Cargiale avem şi.... am pus în scenă. Şi având în vedere că avem şi o scrisoare pierdută la Bacalureat se cam îmbină.
Tatiana Cauni este cea care îi iniţiază pe copii în tainele actoriei. Şi nu le este doar dascăl, ci şi prietenă.
Tatiana Cauni, profesoară: Teatrul e pasiunea mea de o viaţă şi este proiectul meu de suflet de când am intrat în învăţământ. 20 de ani. Teatrul îmbină tot şi copii, şi pasiunea mea , şi un pic de psihologie, poate.
Pentru că au fost mulţi elevi care s-au înscris la liceul băimărean, doar pentru că există o trupă de teatru, din toamnă actoria s-ar putea să devină materie opţională la liceu.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰