Antena Meniu Search
x

Video Noul amendament adus Legilor Educaţiei, după cel legat de exmatricularea elevilor. Profesorii ameninţă cu greva generală

Elevele gravide sau care au devenit mame vor fi încurajate să-şi continue studiile. La nevoie, acestea vor putea urma chiar şi cursuri online. Este noul amendament adus Legilor Educaţiei aprobat în Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor. Măsura vine în contextul în care România se află pe primul loc în Europa la numărul de naşteri în rândul fetelor mai mici de 15 ani. În timp ce aleşii dezbat noile modificări, sindicatele din educație se pregătesc de grevă generală. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 24.04.2023, 14:40

Vezi și

"Mamele minore vor beneficia de motivarea unui număr limitat de absenţe, dar şi de transferul în cadrul unor grupe speciale. De altfel, mamele minore vor avea parte şi de asistenţă medicală şi activităţi cu un cadru didactic monitor care va supraveghea parcursul educaţional al acestor tinere. Un alt amendament foarte important care a fost adoptat în Comisia de Învăţământ se referă la sancţiunile pentru elevi, după ce vineri a fost adoptat un alt amendament ce prevede că elevii vor putea fi exmatriculaţi în cazul unor situaţii grave. În acest moment este interzisă exmatricularea elevilor", spune Florentina Lazăr, reporter Observator.

Profesorii se pregătesc de grevă generală

"Sancţiunile sunt diverse, în funcţie de cât de gravă este fapta comisă. Încep de la observaţia individuală, mustrarea scrisă, suspendarea elevului pentru o perioadă de timp, dar şi exmatricularea. Reînmatricularea elevilor se va putea face începând cu anul şcolar următor, în altă unitate de învăţământ. Între timp, sindicatele ameninţă cu o grevă generală pe data de 22 mai, după ce executivul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care prevede că salariile şi angajările vor fi îngheţate la stat", adaugă Florentina Lazăr, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Noul amendament adus Legilor Educaţiei, după cel legat de exmatricularea elevilor. Profesorii ameninţă cu greva generală