Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O nouă materie opțională va fi introdusă în mai multe școli din Ilfov. La ce clase se va preda

O materie opţională care reprezintă o premieră în România, va fi introdusă, din septembrie, în mai multe şcoli din judeţul Ilfov, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 15:48

O nouă materie opțională va fi introdusă în mai multe școli din Ilfov. La ce clase se va preda
O nouă materie opțională va fi introdusă în mai multe școli din Ilfov. La ce clase se va preda - Profimedia

O materie opţională despre drepturile şi îngrijirea animalelor va fi introdusă, din septembrie, în mai multe şcoli din judeţul Ilfov.

Ce vor învăța elevii 

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov transmis, marţi, AGERPRES, materia a fost concepută cu ajutorul voluntarilor. Doi medici veterinari au lucrat împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov şi ai Protecţiei Animalelor Ilfov. Câteva dintre capitolele care vor fi predate la "Ora cu şi pentru animale" sunt: Oameni şi animale; Drepturile şi bunăstarea animalelor; Îngrijirea şi protecţia animalelor; Sănătate, liber şi protejat; Animale şi sănătatea noastră.

Articolul continuă după reclamă

"Începem să ne aliniem standardelor internaţionale. A fost o muncă enormă, pentru că la noi în ţară nu există aşa ceva. Mereu am spus-o: totul pleacă de la educaţie, iar copilul bun şi empatic de azi este adultul responsabil de mâine", a declarat preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Inspectorul şcolar general adjunct Cristina Ghiţă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov a punctat că, după ce va fi pilotat un an, doi, în Ilfov, proiectul va fi analizat de specialiştii din minister, să fie aprobat la nivel naţional. Cristina Ghiţă a spus că materia apare deja în catalog, în şcolile unde a fost ales acest opţional, care constituie un curs de conştientizare şi de responsabilizare pentru elevii claselor a V-a şi VI-a.

Hilde Tudora, director la Protecţia Animalelor CJ Ilfov, a menţionat că iniţiativa a început cu un proiect pilot şi că doi ani elevii din localităţile ilfovene Domneşti şi Ciolpani au făcut cursuri interactive.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Educaţie » O nouă materie opțională va fi introdusă în mai multe școli din Ilfov. La ce clase se va preda