Antena Meniu Search
x

Video Profesorii, obligaţi să declare că nu fac meditaţii contracost cu elevii de la clasă. Ce riscă cei care mint

Reguli stricte pentru profesorii care fac ore suplimentare, acasă, cu elevii. De la 1 februarie, toate cadrele didactice sunt obligate, ca până la sfârșitul fiecărui an, să completeze o declarație în care să îşi asume că nu fac meditații, contra cost, cu elevii de la clasele la care predau. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial. Peste 240 de mii de profesori ar trebui să depună această declarație de interese.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.01.2024, 14:25

Vezi și

Potrivit reglementărilor, cei care completează această declaraţie şi spun că nu oferă meditaţii copiilor de la clasă, dar în realitate lucrurile nu stau astfel riscă de la 3 luni până la 3 ani de închisoare sau o amendă pentru că fapta este prevăzută în Codul Penal.

Ce păţesc cei care refuză să declare

În acelaşi timp cei care nu completează declaraţia va fi considerată abatere disciplinară şi vor fi cercetaţi disciplinar şi riscă de la avertisment, la tăieri salariale şi chiar se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă. Va exista o persoană desemnată de fiecare unitate de învăţământ care se va ocupa de verificările acestor declaraţii. La cei la care se va descoperi că nu au fost completate corect declaraţiile vor fi înştiinţaţi, notificaţi şi vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a reface declaraţia.

Reglementări asemănătoare există din 2018. Părinţii cred că aşa cum puţini s-au conformat, nici acum nu vor fi prea mulţi profesorii care vor completa în mod corect aceste declaraţii şi că va greu de scos această practică din şcoli, unde profesorii fac contra-cost şi pregătire suplimentară cu elevii la care şi predau la clasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Profesorii, obligaţi să declare că nu fac meditaţii contracost cu elevii de la clasă. Ce riscă cei care mint