Antena Meniu Search
x

Video Premii de la NASA pentru elevii constănţeni. Problema de care se lovesc, deşi ideile lor au uimit peste hotare

După mai bine de şase luni de muncă, un grup de 25 de liceeni din Constanţa a reuşit să câştige mai multe premii la NASA. Plante crescute fără pământ în laboratoare şi drone care adună resturile de sateliţi. Sunt ideile cu care au uimit elevii români. Peste 26.000 de elevi din 19 ţări s-au întrecut la concurs, iar elevii constănţeni au obţinut două premi trei şi două menţiuni speciale.

de Redactia Observator

la 12.04.2023, 07:50

Vezi și

Tudor Bănică este unul din elevii care au avut ideea realizării unei colonii în afara Pământului. Au lucrat exact la realizarea elementelor de bază pentru supravieţuire. 

Tudor Bănică, elev: Este o staţie cu scopul de a înlocui pământul în cazul în care aceasta nu mai poate susţine viaţa şi de asemenea are şi scop economic pentru că nimeni nu ar investi o sumă atât de mare în contruirea acesteia. 

Daria Voicu, elevă: Anul acesta ne-am apucat de la finalul lui august, până pe termenul de predat, la mijlocul lui februarie. Mai bine de 6 luni. Da. 

O altă echipă a gândit un sistem format din drone cibernetice care culeg fiecare bucată de oţel care rătăceşte prin spaţiu şi o transportă la o staţie de reciclare care va orbita Pământul. 

Pe acelaşi subiect

Anabela Balcan, elevă: Am decis să ne apucăm de acest proiect ca să reparăm această problemă şi să oferim după aceea, mai târziu pâmântului şi reciclarea materilelor pe acesta pentru că poluarea reprezintă o problemă foarte mare. 

Elevii au nevoie de 3.000 de dolari fiecare

Cei 25 de elevi de la Liceul Teoretic "OVIDIUS" din Constanţa au caştigat mai multe premii şi mențiuni speciale.

Cristinel Maga, profesor fizică şi astronomie: Noi practic de prin luna septembrie ne-am creat echipe de de lucru şi iată s-au făcut 6 luni până când a trebuit să producem acest proiect. Elevii sunt dornici, elevii îşi răpesc din timpul lor liber şi în plus faţă de programul şcolar vin aici în acest laborator şi creează. 

Elevii câştigători şi profesorii coordonatori au fost invitaţi la conferinţa Agenţiei Spaţiale Americane - NASA pe 25 şi 28 mai, în Dallas, Texas. Doar că se lovesc de o problemă. Pentru a ajunge acolo au nevoie de 3.000 de dolari fiecare, bani pe care nu ii au. Aşa că acum speră să găsească un sponsor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Premii de la NASA pentru elevii constănţeni. Problema de care se lovesc, deşi ideile lor au uimit peste hotare