Antena Meniu Search
x

Video Proteste la o şcoală din Iaşi. Elevii au fost mutaţi dintr-o clădire cu risc seismic 1. Acoperişul e degradat în proporţie de 60%

Sunt proteste la Iaşi, după ce elevii unuia dintre cele mai prestigioase licee au fost mutaţi la alte şcoli, de teama cutremurelor. Colegiului Pedagogic a fost încadrată în lista şcolilor cu risc seismic 1, aşa că elevii au fost trimişi să înveţe în alte unităţi de învăţământ.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.03.2023, 07:51

Vezi și

Sute de elevi, dar şi părinţii acestora, s-au adunat în curtea Colegiului Pedagogic din Iaşi cu mesaje precum "Fără educaţie moare orice naţie". Şcoala "Vasile Lupu", aşa cum este denumită unitatea de învăţământ, nu mai oferă condiţii normale pentru educaţie spun elevii, precum şi autorităţile.

S-a ajuns în această situaţie pentru că de mai bine de 40 de ani şcoala nu a mai fost renovată

Clădirea este într-un stadiu avansat de degradare, prezintă risc seismic ridicat, iar după cutremurul din Turcia s-a decis evacuarea de urgenţă a celor aproximativ 800 de elevi şi a zeci de cadre didactice. Problema este că soluţiile găsite sunt departe de a fi mulţumitoare, elevii sunt acum împrăştiaţi în mai multe unităţi de învăţământ din oraş şi au un program dificil de urmat. Unii dintre ei învaţă chiar şi până la ora 20:00, iar pauzele au fost reduse la 5 minute.

S-a ajuns în această situaţie pentru că de mai bine de 40 de ani şcoala nu a mai fost renovată. În unele zone, cad bucăţi de tencuială la cea mai mică atingere, iar acoperişul este degradat în proporţie de 60%. Elevii protestează paşnic în faţa şcolii, după care vor face un marş până la Primărie penru a discuta cu autorităţile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Proteste la o şcoală din Iaşi. Elevii au fost mutaţi dintr-o clădire cu risc seismic 1. Acoperişul e degradat în proporţie de 60%