Antena Meniu Search
x

Video Bătaie pe locurile la Drept. Câţi candidaţi s-au luptat pe cele 285 de locuri

Dreptul e din nou la modă. Anul acesta este cea mai mare concurenţă din ultimul deceniu la facultatea din Bucureşti. Aproape 1.400 de candidaţi au dat astăzi examen de admitere pentru 285 de locuri fără taxă. Şi în marile oraşe din provincie a fost aglomeraţie la înscrieri. Unul dintre avantaje este că opt din 10 absolvenţi de drept îşi găsesc de muncă în domeniu.

de Redactia Observator

la 23.07.2023, 12:05

În faţa Facultăţii de Drept din Bucureşti a fost un furnicar de oameni şi emoţii astăzi. Bulevardul Kogălniceanu din Capitală a fost plin de candidaţi: câte 5 pe loc astăzi. În ciuda concurenţei dure, toţi sunt convinşi că vor trece hopul. Îşi fac deja planuri pentru carieră.

Candidat: Simt o anumită vocaţie în sensul dreptăţii şi în sensul idealurilor acestora.

Reporter: Eşti pregătit pentru examen?

Candidat: Îmi place să cred că da.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Cum te-ai pregătit?

Rareş, candidat: Smart. Că sunt cât de cât deştept. Sau mai vedem. Demonstrăm astăzi.

Rareş este fiu de avocaţi. A venit tocmai din Satu Mare la Bucureşti ca să dea examen şi să continue tradiţia de familia. Nu ia în calcul eşecul.

Rareş, candidat: Dacă nu fac ceva schemă acum, o să fie o dezamăgire mare! Glumesc, o să intru.

La Bucureşti au venit candidaţi la Drept din toată ţara. Unii îşi urmează părinţii în meserie. Alţii şi-au găsit vocaţia întâmplător.

Candidată: Pasiunea mi-a venit din seriale, sincer. M-am uitat la seriale şi mi-a plăcut foarte mult această meserie şi am spus că vreau să dau aici pe viitor.

După ce tinerii au intrat în sălile de examen, părinţii au rămas afară, să le ţină pumnii. Mai ales cei care ştiu cu ce se mânâncă dreptul.

Tată: Din punctul meu de vedere, faţă de anii în care am dat eu, de exemplu, este o concurenţă mai mică. Atunci erau 11 - 12. Dar, într-adevăr, am auzit că este o concurenţă record pentru acest an.

La Bucureşti este al patrulea an la rând în care creşte numărul candidaţilor. Concurenţa este mare, însă, la toate facultăţile de drept din ţară. La Iaşi, de exemplu, sunt trei pe loc.

Răzvan Dincă - decanul Facultăţii de Drept din Bucureşti: Probabil, este o retrezire a interesului general pentru domeniul profesiunilor juridice, care redevine tentant pentru carieră. Între absolvenţii facultăţii noastre, procentul celor care continuă în domeniu este foarte mare, în jur de 80%.

Avocatura este domeniul preferat de majoritatea absolvenţilor de drept. Urmează magistratura şi profesiile de consilieri juridici şi notari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Bătaie pe locurile la Drept. Câţi candidaţi s-au luptat pe cele 285 de locuri