Antena Meniu Search
x

Rezultate Bacalaureat 2019. Cum afli rapid notele şi media la Bac

Listele cu rezultate la Bac 2019 sunt afişate astăzi, mai întâi pe Internet, cea mai accesibilă variantă. Cum pot afla rapid elevii notele?

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 08.07.2019, 09:54

Listele cu rezultate la Bac 2019 sunt afişate astăzi, mai întâi pe Internet, care este şi cea mai accesibilă variantă pentru orice candidat. Cum îşi pot afla rapid notele elevii odată ce au fost anunţate?

Aşa cum este regula, rezultatele la Bac din această sesiune sunt publicate pe bacalaureat.edu.ro. De aici însă, trebuie făcuţi mai mulţi paşi pentru a ajunge la listele cu note.

Rezultatele la Bac 2019 pe judeţ

Pe site-ul bacalaureat.edu.ro, vei găsi secţiunea de rezultate, odată ce acestea au fost afişate. Accesând această opţiune, vei ajunge pe pagina cu harta interactivă care conţine judeţele şi Municipiul Bucureşti. Bineînţeles, trebuie să dai click pe judeţul tău.

Pe acelaşi subiect
Harta cu judeţe de pe site-ul de Bacalaureat 2019

Pe pagina judeţului vei găsi mai multe opţiuni, din care primele două te vor ajuta să ajungi rapid la lista cu notele tale:

- rezultate pe judeţ ordonate alfabetic/după medie

- rezultate pe unităţi de învăţământ

- centre de examinare

- raport upload candidaţi

Opţiunile pentru accesarea listelor cu note pe judeţ

1. Astfel, dacă accesezi rezultate pe judeţ ordonate alfabetic, vei ajunge pe lista cu toţi elevii din judeţ ordonaţi alfabetic, după nume. Iar dacă vei sorta rezultate pe judeţ după medie, vei găsi aceeaşi listă, dar ordonată în ordinea descrescătoare a mediei generale la Bacalaureat.

Tabelul cu notele elevilor la Bacalaureat

2. Dacă accesezi rezultate pe unităţi de învăţământ, vei ajunge pe pagina cu lista liceelor din judeţ, din care vei alege, bineînţeles, liceul tău. Acolo vei avea două opţiuni, de a intra pe lista cu note ordonată alfabetic, după numele elevilor liceului sau ordonată descrescător, de la cea mai mare la cea mai mică medie generală.

Rezultatele pe ţară

Revenind la pagina cu harta interactivă, acolo mai există şi opţiunea de a accesa listele cu rezultate la Bac 2019 pe toată România, care se numeşte "vizualizare rapoarte pe ţară".

Opţiunea de accesare a rapoartelor pe ţară la Bacalaureat

Odată cei ai accesat opţiunea, vei ajunge pe o pagină care îţi va oferi două variante:

- sortare alfabetică: aici sunt listele cu note sortate după numele elevilor, pe toată ţara

- sortare după medie: aceeaşi listă cu notele la Bacalaureat din toată ţara, dar sortată după media generală, descrescător

Opţiuni pentru rapoarte pe ţară cu rezultatele la Bac

După ce contestaţiile la Bac 2019 vor fi soluţionate şi vor fi publicate rezultatele finale, pe 13 iulie, toate aceste liste cu note vor fi actualizate pentru a include şi verdictul contestaţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Rezultate Bacalaureat 2019. Cum afli rapid notele şi media la Bac