Antena Meniu Search
x

Video Românii şi italienii, printre europenii cu cele mai puţine studii. Doar în Bucureşti şi Ilfov peste 50% din locuitori au urmat o facultate

Românii sunt printre europenii care au cele mai puţine studii. Cele mai recente date spun că nu ne prea place şcoala şi avem cei mai puţini locuitori care ajung să termine o facultate. Ne consolează faptul că suntem în aceeaşi situaţie cu italienii.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 14.11.2023, 17:58

Vezi și

Viaţa de student nu îi mai atrage pe tinerii noştri ca pe vremuri. Statistica arată că suntem codaşii Europei în ceea ce priveşte numărul de studenţi. Nici studiile gratuite, nici admiterea pe baza mediei de la BAC, nici măcar opţiunea studiilor la distanţă nu ne mai trezeşte cheful de învăţat. În majoritatea regiunilor, unul din patru români cu vârsta între 25 şi 34 de ani a urmat o facultate.

Din ce în ce mai puţini bărbaţi cu studii superioare

Doar Bucureşti şi Ilfov depăşesc statisticile. Aici, 54% din locuitori au urmat o facultate. Iar premiante sunt femeile. În ultimii 10 ani, numărul femeilor care au absolvit studii superioare l-a depăşit pe cel al bărbaţilor. Vorbim despre un raport de 1,6 milioane de femei față 1,3 milioane de bărbați. 

Nici vecinii noştri nu stau tocmai bine. O pondere scăzută de absolvenţi de studii superioare a fost raportată și în trei regiuni din Ungaria, două din Bulgaria şi chiar trei din Italia. Ca o medie, în Bulgaria, procentul celor care au terminat o facultate abia ajunge la 34%, în timp ce în Italia, este de doar 28%. 

Care sunt cei mai educaţi europeni

Cei mai educaţi europeni sunt cei din Lituania. Acolo procentul absolvenţilor de facultate este peste 70%. Interesant este că, la nivel de regiuni, o zonă din Ungaria este prezentă şi în topul celor mai educate regiuni din Europa.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Educatie » Românii şi italienii, printre europenii cu cele mai puţine studii. Doar în Bucureşti şi Ilfov peste 50% din locuitori au urmat o facultate