Antena Meniu Search
x

Video Schimbările majore în educaţie propuse de proiectul ''România Educată''. Inclusiv Bacalaureatul va arăta diferit

Se pregătesc schimbări majore care îi vizează pe toţi elevii din România. După Evaluarea Naţională, copiii ar putea avea un examen în plus. Iar la liceu vor fi nevoiţi să aleagă între mai multe domenii de studiu. Şi Bacalaureatul va arăta diferit.

de Redactia Observator

la 08.07.2021, 20:44

Vezi și

Clasele primare și gimnaziale rămân cum le știm. După Evaluarea Naţională de la clasa a opta, e posibil să mai apară un examen pentru elevi. Admiterea la liceu. Iar marea schimbare vine la liceu, unde elevii vor avea de ales între un liceu - teoretic, vocaţional sau profesional.

Inclusiv Bacalaureatul va arăta diferit

Elevii se vor putea transfera de la un liceu la altul, în cazul în care nu se regăsesc pe unul dintre domenii. După patru ani de studiu, urmează examenul de Bacalaureat. Va fi un examen obligatoriu, care va evalua capacitatea adolescentului de a se descurcă în societate. 

Iar speranţa pentru o Românie Educată arată cam aşa: 2.500 de şcoli care vor fi sprijinite pentru reducerea abandonului şcolar; dotarea a 10 mii de cabinete şcolare; mobilarea a 75 de mii de săli de clasă; construirea a 250 de creşe; înfiinţarea a 10 centre de învăţământ dual. Și o reţea de şcoli verzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Schimbările majore în educaţie propuse de proiectul ''România Educată''. Inclusiv Bacalaureatul va arăta diferit