Antena Meniu Search
x

Video Şcoala unde elevele care vin cu părul şi unghiile vopsite sunt pedepsite. Reacţia ministrului Sorin Cîmpeanu

Este incredibil ce se întâmplă la o şcoală din Bucureşti. Regulamentul intern pedepseşte aspru elevele care vin cu părul şi unghiile vopsite, dar este mult mai blând cu cei cei care consumă droguri sau deţin arme de foc. 

de Redactia Observator

la 11.04.2022, 13:59

Scandal la o şcoală din Bucureşti
Scandal la o şcoală din Bucureşti - Shutterstock

Scandalul a ajuns la urechile Inspectoratului Şcolar care a trimis în control o echipă. Dacă se va dovedi că regulile impuse elevilor încalcă legea, conducerea şcolii ar putea fi demisă. Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a reacţionat în urma acestui scandal. Ministrul susţine că nicio insituţie de învăţâmânt nu poate introduce prevederi limitative încălcând drepturile fundamentale. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Am înţeles că acolo se prevede scăderea notei la purtare pentru consum de droguri sau deţinere de arme de foc, dar presupune exmatricularea pentru vopsit părul. Dacă se confirmă, este foarte grav. Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti are o acţiune de control pentru a vedea în ce măsură regulamentul şcolii 194 respectă cadrul legal. Nu poţi să introduci prevederi limitative limitând drepturile fundamentale. Aşteptăm răspunsul de la minister.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Şcoala unde elevele care vin cu părul şi unghiile vopsite sunt pedepsite. Reacţia ministrului Sorin Cîmpeanu