Antena Meniu Search
x

Școlile vor fi deschise în ultima săptămână din ianuarie. Rata de ocupare a paturilor COVID, între 5% și 41%

Directorul general în cadrul Ministerului Sănătăţii Amalia Şerban a anunţat că rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID este de 22%, iar pe judeţe variază între 5% şi 41%, precizând că astfel şcolile îşi pot continua activitatea săptămâna viitoare. Pe site-ul Ministerului Sănătăţii, cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor apare la Cluj - 43.19%.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 16:02

fetiță la școală
Școlile vor fi deschise în ultima săptămână din ianuarie. Rata de ocupare a paturilor COVID, între 5% și 41% - Shutterstock (imagine ilustrativă)

"În acest moment rata de ocupare a paturilor la nivel naţional este de 22%, iar pe judeţe variază între 5 şi 41% astfel încât săptămâna viitoare şcolile îşi vor putea continua activitatea", a declarat, joi, Amalia Şerban, director general al Direcţiei de asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi sănătate publică din Ministerul Sănătăţii. Conform informaţiilor de pe site-ul Ministerul Sănătăţii, judeţele cu cea mai mică rată de ocupare a paturilor sunt Mehedinţi – 4,8%, Brăila – 5,96% şi Covasna – 6,78%, iar la polul opus se află Cluj – 43,19% şi Suceava – 41,19%.

Școlile, decuplate de la rata de incidență

Astfel, elevii vor reveni la şcoală în varianta fizică pentru că noul criteriu spune că, dacă într-un judeţ nu sunt ocupate cel puţin 75% dintre paturi, atunci toată lumea merge la cursuri. În acelaşi timp, se va trece la şcoala online în cazul în care într-o clasă sau grupă exissta cel puţin 3 cazuri de infecțe în cel puţin 7 zile consecutive. Timp de 10 zile vor învăţa aceşti elevi online de la momentul în care a fost depistat al treilea caz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Școlile vor fi deschise în ultima săptămână din ianuarie. Rata de ocupare a paturilor COVID, între 5% și 41%