Antena Meniu Search
x

Simulare Bacalaureat 2021. Când se afişează rezultatele

Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a susţin, în această săptămână, simularea pentru examenul de Bacalaureat 2021 care va avea loc, oficial, în vară, respectiv în a doua jumătate a lunii iunie.

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 17:42

Elevii mulţumiţi de rezultatele obţinute la simularea pentru Bacalaureat 2021 pot solicita trecerea acestora în catalog
Rezultatele de la simularea pentru examenul de Bacalaureat 2021 vor fi afişate pe 31 martie - Hepta
  • Probele de la simularea pentru examenul de Bacalaureat 2021 se dau în perioada 22-25 martie.
  • Sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat 2021 are loc în a doua jumătate a lunii iunie.

Simularea pentru examenul de Bacalaureat 2021 se face, anul acesta, în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus, iar simularea reprezintă o provocare şi pentru autorităţi, astfel încât acestea să fie cât mai pregătite pentru ca examenul de Bacalaureat, din vară, să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă din punct de vedere sanitar.

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 a început luni

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 a început luni, când elevii au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română. În total se dau patru probe în această săptămână. Marţi, pe 23 martie, se dă proba obligatorie a profilului, miercuri, pe 24 martie, se dă proba la alegere a profilului, iar joi, pe 25 martie, se dă proba la Limba şi literatura maternă. 

Rezultatele la aceste simulări ar urma să fie afişate pe 31 martie. Fiind vorba despre o simulare, rezultatele nu pot fi contestate, însă, cei care sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute pot solicita ca acestea să le fie trecute în catalog.

Elevii au fost puşi să stea câte unul în bancă, în ordine alfabetică, şi fără ca în clasă să mai fie permis accesul unor elevi din alte clase. A fost una dintre măsurile luate pentru a se evita pericolul infectării cu noul coronavirus. De asemenea, la unităţile de învăţământ s-au mai luat şi alte măsuri în funcţie de legislaţia aflată în vigoare pe perioada pandemiei de coronavirus.

Autorităţile din localităţile aflate în carantină, din cauza pandemiei de coronavirus, au avut posibilitatea de amânare a acestor simulări. Simulările pentru Bacalaureat 2021 pot fi amânate până când rata de infectare scade până la un nivel acceptabil, însă nu mai târzu de jumătatea lunii mai.

Peste 112.000 de elevi prezenţi la prima probă de la simularea Bacalaureat 2021

Luni, la prima probă de simulare a Bacalaureatului 2021, au fost prezenţi 112.153 de elevi. Aceştia au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română. Dintre aceştia, cinci candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Nu au putut participa la prima probă de simulare a Bacalaureatului 2021 elevii din 78 de unităţi de învăţământ aflate pe raza unor localităţi intrate în carantină din cauza pandemiei de coronavirus.

La un calcul simplu trebuie precizat că este vorba despre elevii care învaţă la circa 5% din unităţile învăţământ care au clase terminale. Aceştia vor avea posibilitatea să susţină probele de simulare după ce rata de infectare în localitatea respectivă scade.

Examenul de Bacalaureat 2021, în iunie

Sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat 2021 are loc în vară, respectiv în a doua jumătate a lunii iunie. Probele efective vor avea loc în perioada 14 iunie - 1 iulie, urmând ca perioada de dinainte să fie dedicată înscrierilor, iar perioada de după să fie dedicată afişării rezultatelor.

Concret, între 31 mai şi 4 iunie au loc înscrierile pentru examenul de Bacalaureat 2021, pe 5 iulie, până cel târziu la ora 12.00, se afişează rezultatele, urmând ca în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 18.00, să fie depuse contestaţii. Contestaţiile sunt verificate în perioada 6-9 iulie, urmând ca pe 9 iulie să fie afişate rezultatele finale de la examenul de Bacalaureat 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Bacalaureat » Simulare Bacalaureat 2021. Când se afişează rezultatele