Antena Meniu Search
x

SONDAJ. Credeți că descoperirea noii tulpini de coronavirus pe teritoriul României ar trebui să amâne redeschiderea școlilor?

Primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus a fost depistat în România la începutul acestui an. Ulterior, pe 22 ianuarie, alte două cazuri au fost confirmate în Capitală. În urma anchetei epidemiologice a unuia dintre bucureștenii confirmaţi cu noua tulpină, mult mai contagioasă, s-a stabilit că nouă din 10 contacți ai săi au contractat virusul. Pacientul lucrează la o şcoală din Capitală. În acest context, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a fost întrebat ce se va întâmpla cu deschiderea școlilor.

de Redactia Observator

la 24.01.2021, 14:01

Școlile ar urma să se redeschidă pe 8 februarie
Școlile ar urma să se redeschidă pe 8 februarie - Profimedia Images
  • Ministrul Educației a precizat că ”interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează”.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Nouă persoane infectate din cele zece trecute pe lista contactelor directe – este rezultatul anchetei epidemiologice în cazul unui profesor din Capitală, confirmat cu noua tulpină de coronavirus, descoperită prima dată în Marea Britanie. 

Dintre cei cărora le-a transmis virusul, trei îi sunt colegi la unitatea de învăţământ. Între timp, din Marea Britanie vin veşti îngrijorătoare. Noua tulpină ar fi nu doar mai contagioasă, dar provoacă şi mai multe decese.

Pacientul este angajat al unei şcoli din Bucureşti. A fost confirmat pe 14 ianuarie. Pe 18 ianuarie, alţi trei colegi din unitatea de învăţământ primeau un test pozitiv. Ulterior, cei patru au mai transmis virusul altor cinci persoane din cercurile lor apropiate. Niciuna dintre persoanele confirmate nu a călătorit în Marea Britanie, unde a apărut tulpina nouă.

În acest context, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că specialiştii DSP, INSP şi ai Ministerului Sănătăţii au în atenţie situaţia de la școala Bucureşti, unde lucrează profesorul care a contractat noua variantă a COVID-19.

Întrebat ce se întâmplă cu deschiderea şcolilor, ministrul a precizat că ”interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează”.

”Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează, cei întreptăţiţi cu competenţă în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii”, a mai declarat ministrul.

Între timp, din Marea Britanie vin veşti îngrijorătoare. Șeful Executivului britanic, Boris Johnson, a declarat vineri, la o conferință de presă, că noua variantă a virusului SARS-CoV-2 poate fi asociată cu "un grad mai ridicat de mortalitate".

“Acum au apărut dovezi conform cărora noua variantă, cea care a fost identificată prima oară în Londra şi în sud-est, ar putea fi asociată cu o rată mai mare de mortalitate”, a precizat premierul britanic. 

Așadar, vă invităm să răspundeţi în sondajul de mai jos dacă sunteţi de părere că redeschiderea școlilor ar trebui amânată, după descoperirea noii tulpini de coronavirus pe teritoriul României.

Întrebarea zilei

Credeți că descoperirea noii tulpini de coronavirus pe teritoriul României ar trebui să amâne redeschiderea școlilor?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Observator » Educatie » SONDAJ. Credeți că descoperirea noii tulpini de coronavirus pe teritoriul României ar trebui să amâne redeschiderea școlilor?