Antena Meniu Search
x

Video Mutaţia coronavirusului din Marea Britanie poate fi asociată cu un grad mai ridicat de mortalitate, a anunţat Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri, la o conferință de presă, că noua variantă a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Anglia și care se răspândește acum în întreaga lume, inclusiv în România, poate fi asociată cu "un grad mai ridicat de mortalitate".

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.01.2021, 20:33

Boris Johnson a anunţat că există unele dovezi că mutaţia britanică de Covid-19 ar putea fi şi mai mortală, pe lângă gradul mare de infectare pe care îl are - observatornews.ro

Mutaţia britanică de Covid ar putea fi mai mortală

Noua mutație a virusului este mult mai infecțioasă decât coronavirusul original. Unele studii au sugerat că noua variantă este cu 50-70 la sută mai transmisibilă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La conferința de presă de vineri din Downing Street, Johnson și consilierii săi au oferit puține informații despre cât de mortală este noua tulpină.

Consilierul științific șef al Angliei, Patrick Valance, a dat un exemplu. El a spus că printre 1.000 de bărbați din Anglia care au 60 de ani sau mai mult, virusul original ar ucide 10. Noua variantă, a spus el, ar ucide 13 sau 14.

Mutaţia Covid din Anglia, depistată şi în România

Două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută au fost depistate la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş.

Noua mutaţie a virusului SARS-Cov-2, care face ravagii în Barea Britanie, a fost confirmată pentru prima dată în România, pe 8 ianuarie. Analiza probelor pentru tânăra testată la Institutul Matei Balș a indicat prezenţa noii tulpini Covid, mult mai contagioasă.

Analiza probelor pentru pacienta testată la Matei Balş a fost finalizată, rezultând prezenţa noii tulpini de SARS-Cov-2, prezentă şi în Marea Britanie. Tânăra din Giurgiu nu a călătorit peste hotare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mutaţia coronavirusului din Marea Britanie poate fi asociată cu un grad mai ridicat de mortalitate, a anunţat Boris Johnson