Un pacient depistat cu noua tulpină Covid lucrează la o şcoală din Bucureşti. 9 din 10 contacţi ai acestuia, depistaţi pozitiv

De Cristian Ionescu.
Publicat: 23.01.2021, 21:38.
Actualizat: 23.01.2021, 21:57

Ministerul Sănătăţii informează că din zece contacţi ai unuia dintre pacienţii care au fost infectaţi cu noua tulpină de Covid, mult mai contagioasă, nouă au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR, lucru care pare să confirme nivelul superior de infectare al mutaţiei Covid.

9 din 10 contacţi ai unui pacient infectat cu noua tulpină de Covid au fost depistaţi pozitiv

Profimedia Images / Imagini de arhivă

Pacientul lucrează la o şcoală din Bucureşti

Ministerul Sănătăţii a precizat că pacientul lucrează la o şcoală din Bucureşti, iar unitatea a fost închisă şi va fi dezinfectată.

Rezultatele anchetei epidemiologice au fost comunicate de Centrul Naţional pentru Controlul şi Supravegherea Bolilor Transmisibile.

Ministerul Sănătăţii: "Pacientul lucrează la o şcoală din Bucureşti. În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV 2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi 3 cazuri în data de 18.01.2021). În 22.01.2021 au fost testate la INBI Matei Balş 10 persoane (cele 4 confirmate şi 6 contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile"

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate. De asemenea, s-a dispus carantina sau izolarea persoanelor resective.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: "Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudenţă. Numărul cazurilor este în creştere în foarte multe ţări europene şi riscul unui nou val al pandemiei este mare şi pentru ţara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea şcolilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din şcoala bucureşteană".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.