Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ștefan Dîlbea, tânărul care a propus transformarea României într-un hub european pentru tehnologie și inovație

Concursul de idei "Soluții pentru dezvoltarea României" şi-a găsit câştigătorul. Ștefan Beniamin Dîlbea este tânărul care a propus transformarea României într-un hub european pentru tehnologie și inovație, câștigând marele premiu. Fundația remarcându-se printr-un plan complex și bine fundamentat. Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Românei, în calitate de partener educational al Forumului Studenților Români de Pretutindeni, a lansat o provocare către tineri: să propună idei care, în opinia lor, pot contribui la dezvoltarea țării. Toate propunerile vor fi transmise autorităților statului, în vederea transformării acestora în politici publice.

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 08:34

Ştefan este câştigătorul concursului de idei "Soluții pentru dezvoltarea României". De la o simplă idee, acesta a ajuns la un eseu de aproximativ 6 pagini, prin care şi-a exprimat dorinţa de a dezvolta România într-un hub european pentru tehnologie şi inovaţie.

"Sunt foarte fericit pentru că am câștigat acest premiu. Acest concurs este foarte important pentru mine deoarece îmi dovedește faptul că tinerii pot face schimbări, iar Fundația Dan Voiculescu mi-a arătat acest lucru", spune Dâlbea Ştefan Beniamin, câştigător.

"Ulterior va fi transmisă autorităților statului în vederea transformării acesteia în politici publice", spune Diana Marin, manager FDVDR.

Vezi și

Concursul "Soluții pentru dezvoltarea României" a urmărit identificarea soluțiilor inovatoare în mai multe domenii cheie precum economie, sănătate, educație și energie.

Pe acelaşi subiect

"Cu cât ai mai multe propuneri pe masă cu atât mai mult poți să le integrezi, poate ele se combină dar ele pot să devină politici publice și când vin de la tineri consider că este cea mai bună modalitate de a mobiliza creativitatea inteligență și dedicarea", spune Victor Alistar, cadru universitar.

Timp de o săptămână, Forumul Studenților Români de Pretutindeni a adunat sute de studenţi atât din ţară, cât şi din străinătate care au dezbătut diferite teme pentru dezvoltarea României.

"În cadrul forumului există cele 5 comitete în care participanții pot să aducă în dicuție diferite subiecte referitoare la tema pe care noi o propunem însă concursul organizat de Fundația Dan Voiculescu consider că a adus un plus pentru că a dat posibilitaea celor inscrişi să discute liber", spune Mihai Ochetan, coordonator.

Concursul de idei "Soluții pentru dezvoltarea României" a reprezintat nu doar un exercițiu academic, ci și un pas concret spre implementarea unor soluții care pot influența pozitiv dezvoltarea României.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Educaţie » Ștefan Dîlbea, tânărul care a propus transformarea României într-un hub european pentru tehnologie și inovație