Antena Meniu Search
x

Video Testarea antidrog a elevilor, respinsă. Cum poate fi totuşi efectuată dacă există suspiciuni

Testarea antidrog în masă a elevilor a fost respinsă! Potrivit experţilor Ministerului Sănătăţii, aceasta poate fi efectuată doar în centre specializate, nu la şcoală. Totuşi, în cazul în care - în urma unor suspiciuni - testarea poate fi cerută de şcoală sau de poliţie.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 02.10.2023, 14:04

Vezi și

În acest moment, propunerile sunt ca în acest proiect să fie implicate şi DGASPC şi să fie înştiinţate de refuzurile părinţilor atunci când se pune problema testării antidrog a elevului. Vorbim doar despre propuneri, vedem cum se vor concretiza, pentru că discuţiile merg mai departe. Ministrul Sănătăţii a declarat că va deschide în fiecare judeţ în astfel de centru de testare.

Problema va fi discutată şi în CSAT

S-a discutat şi despre testare fie din salivă, fie din urină, însă doar în laboratoare specializate. De cealaltă parte, trebuie să existe şi acordul minorului, dar şi acordul părintelui. Se pune accent şi pe prevenţie, iar ministrul Educaţiei a declarat că tot mai mulţi elevi trebuie să aibă acces la opţionalul pentru sănătate pentru a înţelege mai bine riscurile la care se expun.

Această problemă a drogurilor în şcoli va fi pusă şi pe agenda CSAT, cel mai probabil la sfârşitul acestei luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Testarea antidrog a elevilor, respinsă. Cum poate fi totuşi efectuată dacă există suspiciuni