Antena Meniu Search
x

Topul liceelor din Bucureşti. Unde au fost cele mai mari medii de admitere anul trecut

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc intens, în această perioadă, pentru susţinerea examenului care oferă posibilitatea de a ajunge la liceul mult visat, aşa că a venit momentul să vedem care a fost topul liceelor din Bucureşti anul trecut, respectiv unde s-a intrat cu medie mare şi foarte mare.

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 18:34

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru Evaluarea Naţională
Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru examenul ce le-ar putea asigura un loc la un liceu de top din Bucureşti sau dintr-o altă localitate - Profimedia
  • Elevii de clasa a VIII-a susţin, între 19 şi 22 iunie, probele ce le-ar putea asigura un loc la un liceu de top din Bucureşti sau dintr-o altă localitate.

Mii sau poate chiar zeci de mii de elevi din Bucureşti se pregătesc pentru Evaluarea Naţională, examenul care le poate asigura un loc la liceul mult visat. Elevii se înscriu la începutul lunii iunie la Evaluarea Naţională, iar apoi, între 19 şi 22 iunie, au de susţinut două sau trei probe.

Vorbim despre proba scrisă la limba şi literatura română, proba scrisă la matematică şi, eventual, proba scrisă la limba şi literatura maternă. Două sau trei probe care ar trebui să le asigure o medie bună pentru a intra la un liceu de top din Bucureşti sau dintr-o altă localitate.

Topul liceelor din Bucureşti după media de admitere din 2022

Specialiştii se aşteaptă ca şi în 2023 să fie o bătălie mare pe un loc la un liceu de top din Bucureşti. Ne gândim aici în special la Colegiul Naţional Sfântul Sava, unde anul trecut s-a intrat cu cel puţin 9,66, Colegiul Naţional I. L. Caragiale, unde anul trecut s-a intrat şi cu 9,07, la Filologie - bilingv limba germană, sau cu cel puţin 9,47 la matematică-informatică, ori la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, unde s-a intrat cu cel puţin 9,68.

Pe acelaşi subiect

Alte licee din Bucureşti unde s-a intrat cu medie mare în 2022 ar fi Colegiul Naţional Ion Neculce, minim 9,03, Liceul Teoretic Jean Monnet, minim 9,08, sau Liceul Teoretic Nicolae Iorga, minim 9,21.

Liceele din Bucureşti cu cei mai mulţi olimpici

Printre liceele din Bucureşti cu cei mai mulţi olimpici se regăseşte, în mod constant, Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu. Alături de acest liceu, în top apare şi un liceu care provin din mediul privat. Este vorba despre Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, liceu privat operat de rețeaua turcă de educație "Lumina".

Vă reamintim că elevii care au obţinut rezultate bune la Olimpiadă pot fi admişi la liceu fără să mai susţină Evaluarea Naţională. Aceştia ar urma să depună la liceele dorite, în perioada 26 iunie - 7 iulie, dosarele cu documentele care să ateste rezultatele respective.

Vorbim aici despre elevi care au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premii conform prevederilor Anexei 1 la OME nr. 3684,/15.02.2023 şi anume: premiul I la etapa naţională a olimpiadelor şcolare organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei sau premiul I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la competiţiile internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei.

Liceele din Bucureşti cu cele mai mari note la Bacalaureatul 2022

Pe lângă o medie ridicată la admitere, un liceu este important să-şi menţină cadenţa pe întreg ciclul de învăţământ astfel încât elevii să obţină note mari şi la examenul de Bacalaureat, când termină liceul.

Interesant este că anul trecut, în Bucureşti, cea mai mare medie generală au avut-o elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat în cadrul Liceului Pedagogic Anastasia Popescu. Conform bacplus.ro, s-a luat BAC-ul cu o medie generală de 9,67 şi procent de reuşită de 100%, însă examenul a fost susţinut la liceul respectiv de numai doi candidaţi.

O situaţie asemănătoare s-a înregistrat la Liceul Teoretic Sfinţii Trei Ierarhi, unde procentul de reuşită a fost de 100%, iar media generală de 9,37, însă pentru a susţine BAC-ul s-au înscris doar opt candidaţi.

Dintre liceele mari, Colegiul Naţional Sfântul Sava a avut procent de reuşită 99,6%, cu o medie generală de 9,47, Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr a avut procent de reuşită 99,3%, cu o medie generală de 9,44, iar Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu a avut procent de reuşită 99,2%, cu o medie generală de 9,35.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Topul liceelor din Bucureşti. Unde au fost cele mai mari medii de admitere anul trecut