Antena Meniu Search
x

Video Trei milioane de elevi au început şcoala. Modificările majore care îi aşteaptă: dispar semestrele şi tezele, iar notarea se schimbă radical

Aproape trei milioane de elevi se întorc, astăzi, la şcoală. O fac mai devreme decât erau obişnuiţi, iar acest an şcolar vine cu o sumedenie de noutăţi.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 05.09.2022, 09:19

Vezi și

Emoţia primei zile de şcoală le-a fost răpită copiilor şi părinţilor în ultimii doi ani de pandemie. Acum, noul an şcolar începe cu festivităţile de deschidere, evenimente la care au acces părinţii sau bunicii. Anul şcolar vine şi cu multe schimbări. Vorbim în primul rând despre o modificare în structura anului şcolar: nu vor mai exista semestre, ci 5 module egale între ele ca durată. Aceste module vor alterna cu tot atâtea "ferestre" de vacanţă.

Apare şi un nou sistem de evaluare. Dascălii vor decide câte note vor primi elevii la fiecare disciplină, iar la final de an vorbim despre o singură medie anuală. Dispare, de asemenea, şi obligativitatea tezelor. Nu în ultimul rând, Ministerul Educaţiei are ambiţii de digitalizare astfel că tot mai multe şcoli trec anul acesta la catalogul digital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Trei milioane de elevi au început şcoala. Modificările majore care îi aşteaptă: dispar semestrele şi tezele, iar notarea se schimbă radical