Antena Meniu Search
x

Vacanţa elevilor din februarie 2023. Când intră fiecare judeţ în vacanţa mobilă

Elevii din întreaga ţară se pregătesc pentru o lună februarie extrem de alambicată în condiţiile în care în această lună avem aşa-numita "vacanţă mobilă".

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 13:34

Elevii din întreaga ţară au o săptămână de vacanţă în luna februarie
Elevii din întreaga ţară au o săptămână de vacanţă în luna februarie - Profimedia
  • Elevii din întreaga ţară beneficiază de o săptămână de vacanţă în luna februarie.

Anul şcolar 2022-2023 a venit cu o noutate pentru elevii din întreaga ţară. A apărut noţiunea de "vacanţă mobilă". Este vorba despre o vacanţă de o săptămână care se ia în luna februarie, dar în săptămâni diferite, alegerea finală aparţinând autorităţilor locale.

Vacanţa mobilă 2023 reprezintă pauza pe care elevii o iau între modulul 3 de cursuri, care a început după vacanţa de iarnă, respectiv pe 9 ianuarie, şi modulul 4 de cursuri, care începe după această vacanţă mobilă.

Vacanţa elevilor din Bucureşti şi din aproape 30 de judeţe începe pe 20 februarie

Autorităţile locale au avut de ales ca vacanţa mobilă a elevilor să fie cuprinsă în perioada 20-24 februarie, în perioada 13-17 februarie sau în perioada 6-10 februarie. De asemenea, alegerea a trebuit să fie făcută înainte de startul efectiv al anului şcolar 2022-2023.

Astfel, în cele mai multe dintre judeţe vacanţa mobilă este în săptămâna 20-24 februarie, respectiv practic ultima săptămână din luna februarie. Au optat ca vacanţa elevilor să fie în săptămâna respectivă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, dar şi reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare din judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Mureş, Harghita, Bacău, Vaslui, Arad, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Galaţi, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Olt, Giurgiu, Buzău, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

Reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare din judeţele Suceava şi Ilfov au decis ca vacanţa mobilă a elevilor să se desfăşoare în perioada 6-10 februarie, în timp ce reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare din judeţele Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Gorj, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Călăraşi au decis ca vacanţa mobilă a elevilor să fie în săptămâna 13-17 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Vacanţa elevilor din februarie 2023. Când intră fiecare judeţ în vacanţa mobilă