Antena Meniu Search
x

Video Ziua grevei în şcolile din România. Cum au profitat elevii de cele două ore în care dascălii au refuzat să mai predea

A fost grevă azi în toate şcolile din România. Timp de două ore, profesorii au lăsat cărţile jos si nu au predat dar Copiii au stat cuminţi în bănci. Dascălii cer salarii mai mari şi ameninţă cu greva generala.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 20:31

Vezi și

La ora 11, toţi elevii au lăsat stilourile jos. Profesorii au declanşat greva de avertisment şi nu au predat până la ora 13. 

Profesor: Noi suntem în continuare alături de voi, nu se desfăşoara activităţi didactice aşa cum sunteţi obişnuiţi. Este totul clar? 

Elevi: Daaa! 

Profesor: Profesorii au declanşat o grevă de avertisment ne arătăm nemulţumirile faţă de subfinanţarea sistemului de învăţământ din România. 

Pe acelaşi subiect

Elevii au înţeles şi au fost alături de profesorii lor. 

Elevă: Susţin profesorii în această mişcare şi sper sa fie una cu folos. Ministerul a luat decizii neaşteptate fără să se consulte. 

Copiii au profitat de timpul liber. S-au uitat la filme, au butonat telefoanele sau au rezolvat din temele pentru a doua zi. 

Giani Leonte - președinte Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava: În condica de prezenţă vom scrie cu toţii orei fiecăruia vom scrie mesajul Grevă. 

Greva profesorilor, bucuria elevilor

Profesorii vor salarii mai mari, aşa cum li s-a promis de mai bine de cinci ani. 

Lucia Ionescu, învăţătoare: Legea salarizarii 153/2017.  Acum pentru un salariu mediu, ar înseamna un 60 de lei, evident că este depăşit de inflaţie în ultimii doi ani. În coşul zilnic, dacă facem o socoteala, plus facturile au crescut, atat pot sa va spun, e foarte greu sa se descurce. 12 46 cu atat mai greu sa vina cu motivatia aceea, ca va fi bine. 

Cristina Vasile, învăţătoare: La clasa şi nu numai, avem nevoie de multe materiale. Suntem codaşii Uniunii Europene la finantarea invatamantului. 

Un profesor debutant câştigă acum undeva la 2300 de lei. Dupa 40 de ani vechime, ajunge la 4 mii de lei.  După ore, greva s-a mutat în cancelarie. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Dacă nu vor obtine ce isi doresc, profesorii anunta ca dupa patru proteste in strada si o greva de advertisment, urmeaza greva generala. Asta ar inseamna ca de saptamana viitoare copiii nu ar mai putea participa la ore. 

Plata orelor suplimentare, dar şi urgentarea creşterii numărului de posturi pentru personalul auxiliar sunt celelalte nemulţumiri de pe lista sindicaliştilor. Guvernul nu le-a răspuns până acum, dar ministrul Educaţiei le-a transmis angajaţilor din învăţământ că este alături de ei. Până seara, greva a avut şi efecte. Ministrul Educaţiei a transmis că îi susţine pe profesori. Iar vineri, de la ora 11, sindicaliştii sunt chemaţi la consultări la Guvern. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Ziua grevei în şcolile din România. Cum au profitat elevii de cele două ore în care dascălii au refuzat să mai predea