Antena Meniu Search
x

De ce a murit Robbie Coltrane, cel care l-a portretizat pe vrăjitorul Hagrid în Harry Potter. Actorul a avut numeroase probleme de sănătate în ultimii ani

Robbie Coltrane a murit la vârsta de 72 de ani în urma unei insuficiențe multiple de organe, potrivit mai multor rapoarte din Marea Britanie, relatează Deadline. Certificatul de deces al starului din Harry Potter menționează, de asemenea, că acesta suferea de sepsis, de o infecție a tractului respirator inferior, dar și de bloc cardiac.

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 16:39

Actorul avut numeroase probleme de sănătate în ultimii ani
Actorul avut numeroase probleme de sănătate în ultimii ani - Profimedia Images

Coltrane, care l-a interpretat pe Hagrid în filmele fantastice, fusese, de asemenea, diagnosticat cu obezitate și diabet de tip 2.

Universul Harry Potter a deplâns pierderea lui Coltrane, iar co-starurile sale de film i-au adus un omagiu regretatului actor.

Reacţii după moartea lui Robbie Coltrane, unul dintre cei mai îndrăgiți actori din seria Harry Potter

Imediat după anunţul decesului, Daniel Radcliffe a scris că Hagrid i-a făcut mereu să râdă pe platouri, lucru întărit şi de scriitoarea seriei, J.K. Rowling, care a adăugat că l-a apreciat pentru uriaşul talent actoricesc. 

Pe acelaşi subiect

Robert McMillan şi-a început cariera în comedie, luând numele de scenă Coltrane, în onoarea celebrului muzician de jazz John Coltrane. A cunoscut faima în rolul psihologului criminalist Dr. Edward "Fitz" Coltrane din serialul Cracker, pentru care a câştigat trei premii BAFTA consecutive pentru cel mai bun actor. 

În 1995, Robbie Coltrane a jucat rolul lui Valentin Zukovsky, personajul negativ din filmul Agentul 007 contra GoldenEye. Valentin Zukovsky a apărut din nou pe marile ecrane în 1999. 

Actorul a avut numeroase probleme de sănătate în ultimii ani. El a fost internat de mai multe ori la un spital din Scoţia, acolo unde a şi murit. Fanii din întreaga lume i-au adus omagii îndrăgitului actor, iar în faţa castelului Hogwarts din Florida, oamenii şi-au ridicat baghetele şi au ţinut un moment de reculegere în memoria marelui actor, cu o inimă pe măsură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » De ce a murit Robbie Coltrane, cel care l-a portretizat pe vrăjitorul Hagrid în Harry Potter. Actorul a avut numeroase probleme de sănătate în ultimii ani