Antena Meniu Search
x

Video ''Nu ar exista Hogwarts fără Hagrid!'' Reacţii după moartea lui Robbie Coltrane, unul dintre cei mai îndrăgiți actori din seria Harry Potter

Robbie Coltrane, celebrul actor care l-a interpretat pe Hagrid în seria Harry Potter, a murit la vârsta de 72 de ani. Scoţianul avea probleme de sănătate de mai mulţi ani şi era internat în spital. Coltrane nu este cunoscut doar pentru rolul paznicului de la Hogwarts, ci şi pentru interpretarea criminalistului Fitz, din serialul poliţist Cracker, care i-a adus 3 premii BAFTA. 

de Redactia Observator

la 15.10.2022, 21:13

Profimedia Images Vezi și

''Poţi să te uiţi la filme şi în 50 de ani. Din păcate eu nu voi mai fi aici...dar Hagrid va fi.'' 

Robbie Coltrane l-a interpretat pe uriaşul vrăjitor de la Hogwarts, Rubeus Hagrid, timp de 9 ani, începând cu 2001. Deşi avea deja o carieră de peste 20 de ani în spate, rolul i-a adus actorului succesul internaţional. 

''Nu ar exista Hogwarts fără tine, Hagrid!''

Reacţii după moartea lui Robbie Coltrane, unul dintre cei mai îndrăgiți actori din seria Harry Potter

Pe acelaşi subiect

Imediat după anunţul decesului, Daniel Radcliffe a scris că Hagrid i-a făcut mereu să râdă pe platouri, lucru întărit şi de scriitoarea seriei, J.K. Rowling, care a adăugat că l-a apreciat pentru uriaşul talent actoricesc. 

Robert McMillan şi-a început cariera în comedie, luând numele de scenă Coltrane, în onoarea celebrului muzician de jazz John Coltrane. A cunoscut faima în rolul psihologului criminalist Dr. Edward "Fitz" Coltrane din serialul Cracker, pentru care a câştigat trei premii BAFTA consecutive pentru cel mai bun actor. 

În 1995, Robbie Coltrane a jucat rolul lui Valentin Zukovsky, personajul negativ din filmul Agentul 007 contra GoldenEye. Valentin Zukovsky a apărut din nou pe marile ecrane în 1999. 

Actorul a avut numeroase probleme de sănătate în ultimii ani. El a fost internat de mai multe ori la un spital din Scoţia, acolo unde a şi murit. Fanii din întreaga lume i-au adus omagii îndrăgitului actor, iar în faţa castelului Hogwarts din Florida, oamenii şi-au ridicat baghetele şi au ţinut un moment de reculegere în memoria marelui actor, cu o inimă pe măsură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Entertainment » ''Nu ar exista Hogwarts fără Hagrid!'' Reacţii după moartea lui Robbie Coltrane, unul dintre cei mai îndrăgiți actori din seria Harry Potter