Antena Meniu Search
x

Cât costă replica inelului de logodnă al Dianei, folosită în serialul "The Crown" de pe Netflix. Costume, recuzită şi decoruri scoase la licitaţie

De la inelul de logodnă al Dianei până la trăsura regală, fanii serialului de succes de pe Netflix "The Crown" au cumpărat costume, recuzită şi decoruri pentru mii de lire sterline la o licitaţie organizată miercuri la Londra de Bonhams.

de Redactia Observator

la 08.02.2024, 10:40

Cele 450 de loturi scoase la vânzare, care au variat de la simple schiţe de rochii până la decoruri impunătoare în mărime naturală, au fost folosite pentru serialul multiimprimat despre familia regală britanică, unul dintre cele mai mari succese ale platformei americane, dar adesea criticat pentru aranjamentele sale cu istoria.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Printre cele mai impunătoare piese, reproducerea tronului încoronării a fost cumpărată cu 25.6000 de lire sterline (30.000 de euro), impunătoarea trăsură împodobită cu aur, "în perfectă stare de funcţionare", a ajuns la 56.300 de lire sterline (66.000 de euro), iar jaguarul verde al prinţesei Diana a ajuns la 70.000 de lire sterline (82.000 de euro).

Pe acelaşi subiect

Copia faţadei de pe Downing Street 10 a stârnit mai puţin entuziasm şi s-a vândut cu puţin peste 10.000 de lire sterline (11.700 de euro), în timp ce Bonhams o estimase între 20.000 şi 30.000 de lire sterline.

În ceea ce priveşte costumele, replica ţinutei de încoronare a reginei Elisabeta a II-a, din hermină şi satin roşu, purtată de actriţa Claire Foy, a fost vândută cu aproape 20.000 de lire sterline, iar ţinuta de învestitură a prinţului de Wales, cu haina grea de culoare purpurie reîmbrăcată de actorul Josh O'Connor, a fost achiziţionată pentru 14.000 de lire sterline (16.400 de euro).

Reproduceri ale hainelor şi bijuteriilor prinţesei Diana au fost un succes: inelul de logodnă cu un safir fals s-a vândut cu 7.700 de lire sterline (9.030 de euro), iar "rochia de răzbunare", purtată imediat după ce soţul ei, Charles, şi-a mărturisit aventura cu Camilla într-un interviu, s-a vândut cu 12.800 de lire sterline (15.000 de euro).

Alte accesorii şi decoraţiuni pot fi cumpărate online

Încasările obţinute în urma licitaţiei fizice vor merge către studenţii de la Şcoala naţională de cinema şi televiziune, în colaborare cu compania britanică de producţie a filmului "The Crown", Left Bank Pictures.

Cel de-al şaselea şi ultimul sezon al serialului, difuzat între noiembrie şi decembrie 2023, a rămas timp de opt săptămâni în top 10 al celor mai vizionate programe în limba engleză de pe Netflix în lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » Cât costă replica inelului de logodnă al Dianei, folosită în serialul "The Crown" de pe Netflix. Costume, recuzită şi decoruri scoase la licitaţie