Antena Meniu Search
x

Video Eurovision 2022. Reacţia foştilor reprezentanţi ai României, după ce voturile ţării noastre au fost schimbate de organizatori. "Se duce într-o direcţie de caz social"

În loc de aplauze, Eurovisionul s-a încheiat cu scandal şi suspiciuni de fraudă. Şase ţări, printre care şi România, au fost eliminate din calculul notelor finale. Ba mai mult, punctajele au fost redirecţionate către alte state decât cele votate de juriile naţionale. Mai exact, noi am fi acordat 12 puncte Moldovei, dar au fost redirecţionate Ucrainei. 

de Redactia Observator

la 15.05.2022, 20:38

Vezi și

Doar că euforia finalei Eurovision s-a stins odată cu aplauzele şi a început scandalul. Organizatorul concursului a anunţat că juriile din şase ţări, inclusiv România, au fost eliminate din calculul final al notelor. Totul, după ce ar fi apărut "anumite tipare de vot incorecte" după cea de-a două repetiţie generală din semifinală. 

Juriul României a fost descalificat. Voturile, inlocuite

TVR acuză însă organizatorul Eurovision, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, că a schimbat, fără explicaţii, votul juriului din România dând Ucrainei punctajul maxim în locul Moldovei. Mai mult, prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

 Marcel Pavel, fost concurent: Scandalul acesta a fost fabricat artificial. Tenta asta politică mă dezgustă. Îmi lasă un gust amar.

Cezar Ouatu, fost concurent: Nu prea mai este despre muzică, creaţie, voci. Se duce într-o direcţie de caz social.

Eliminarea celor şase jurii a dat naştere speculaţiilor că victoria Ucrainei a fost politică. Acuzaţii similare au fost şi în 2016 când ucraineanca Jamala a câştigat cu o melodie care amintea de anexarea Crimeei de către Rusia. Mulţi au văzut rezultatul drept o pedeapsă pentru ruşi, favoriţi atunci în concurs.  

Nu este singura controversă din acest an. Italienii, cei care au găzduit concursul, spun că au neutralizat un atac al hackerilor ruşi. Cei de la Killnet au negat însă acuzaţiile. 

Zelenski promite Eurovision 2023 în Ucraina

Dincolo de scandaluri, rămâne victoria ucrainenilor. Reuşita a fost salutată şi de preşedintele Zelenski, care a promis că următoarea ediţie va fi în Ucraina. "Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa", a scris Zelenski pe Twitter.  

Moldova s-a situat pe locul al şaptelea, în timp ce România, calificată în finala după cinci ani, s-a clasat doar pe locul 18 din 25. 

Cezar Ouatu, fost concurent: Eu cred că WRS n-are de ce să fie dezamăgit, a avut o prestaţie extraordinară, a ridicat sala în picioare, toată lumea era în picioare, despre asta e vorba. 

România a obţinut la Eurovision de două ori locul al treilea - cu Luminiţa Anghel şi Sistem la Kiev în 2005, şi Paula Seling şi Ovi la Oslo în 2010. În 2006, la Atena, Mihai Trăistariu a obţinut locul al patrulea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Entertainment » Eurovision 2022. Reacţia foştilor reprezentanţi ai României, după ce voturile ţării noastre au fost schimbate de organizatori. "Se duce într-o direcţie de caz social"