Antena Meniu Search
x

Eurovision 2022. Reprezentatul României, WRS cu piesa "Llámame", va urca joi pe scena de la Torino 

Eurovision 2022 debuteză pe 10 mai cu etapa semifinalelor. Reprezentatul României, WRS, cu piesa "Llámame", va urca joi pe scena de la Torino, în cea de-a doua semifinală. Finala concursului Eurovision 2022 va avea loc sâmbătă.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 09.05.2022, 15:08

Reprezentatul României, WRS, la Torino, cu ocazia concursului Eurovision 2022
Reprezentatul României, WRS, la Torino, cu ocazia concursului Eurovision 2022 - Hepta

Prima etapă a concursului Eurovision Song Contest se va desfăşura în Italia, în oraşul Torino. 40 de artişti îşi vor reprezenta ţara în cele două semifinale din data de 10 şi 12 mai, iar marele câştigător va fi anunţat pe data de 14 mai. În ediţia din 2021, trupa rock Maneskin reprezentanta Italiei a câştigat cu piesa "Zitti E Buoni".

Albania va da startul începerii concursului

Cele 17 ţări care vor fi reprezentate pe scenă în semifinala de marţi 10 mai sunt: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia si li se vor putea alatura in procesul de vot si telespectatorii din Franta si Italia.

În cea de-a doua semifinală, joi 12 mai, alaturi de Romania vor mai urca pe scena 17 ţări, respectiv Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda carora li se vor putea alatura cu voturi si telespectaorii din Germania, Spania si Marea Britanie. 

Pe acelaşi subiect

Rusia nu va participa la Eurovision 2022, Uniunea Europeana a Radiofuziunii (UER) a decis sa exluda tara din cauza ofensivei militare lansate contra Ucrainei.

Grupul  "Big Five", alcătuit din tarile: Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania, se va califica direct in marea finala deoarece ele oferă cele mai mari contribuţii financiare organizatorului concursului, European Broadcasting Union (EBU)

WRS, reprezentantul Romaniei "a dat peste cap" TikTokul in prima repetitie oficiala

Prima repetitie oficiala a reprezentantului Romaniei a fost cel mai vizionat moment al zilei pe canalul oficial TikTok. Cu ajutorul costumatiei noua si o coregrafie  pregatita special pentru acest show, artistul si-a rupt camasa conceputa cu 200 de capse, care l-au ajutat  să surprindă la prima apariţie pe scena competiţiei 

"Mişcarea prin care am rupt cămaşa a fost pregătită cu Antonia Nae, designer cu experienţă la nivel internaţional, care a creat toate ţinutele pentru scenă, şi repetată în studio înainte de plecarea la Torino. Mă bucur enorm că a ieşit aşa cum ne doream", a declarat WRS despre momentul său.

Prezentatorii concursului vor anunta momentul in care liniile sunt deschise pentru votare. 

50% din rezeultatul final o va reprezenta juriul, juriu alcatuit din profesionisti din industria muzicala. În România acesta este format din: Randi, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Cristian Faur şi Adrian Romcescu. 

Semifinalele din data de 10, 12 mai si marea finala din 14 mai sunt transmise de Televiziunea publică începând cu ora 22:00.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Entertainment » Eurovision 2022. Reprezentatul României, WRS cu piesa "Llámame", va urca joi pe scena de la Torino