Antena Meniu Search
x

Eurovision 2022: WRS va reprezenta România la Torino, cu piesa Llamame

WRS va reprezenta România la Eurovision, în Torino, cu piesa Llamame, în luna mai a acestui an. Pe numele real Andrei Ursu, WRS a obţinut 59 de puncte, învingându-i pe Dora Gaitanovici, locul trei, şi Kyrie Mendél, locul doi.

de Redactia Observator

la 06.03.2022, 09:08

Eurovision 2022: WRS va reprezenta România la Torino, cu piesa Llamame - Eurovision Romania Facebook

Piesa Llamame a fost printre preferatele publicului, însă jurații au fost cei care au trimis-o să reprezinte România, la Torino, în Italia. Pe locul doi s-a clasat Kyrie Mendel, iar pe trei Dora Gaitanovici. 12.599 de telespectatori au votat, sâmbătă seară, la finala Selecţiei Naţionale. 

Cine este WRS, marele câștigător Eurovision România

Pe numele său adevărat Andrei Ursu, WRS a lucrat, la începuturile carierei sale în showbiz, ca dansator, iar apoi a fost membru în trupa de băieți Shots. A fost îndrumat de mic spre o meserie în lumea artistică, ambii părinţi fiind dansatori, a colaborat cu artiste precum Antonia, Ruby şi Andreea Bănică.

„Numele meu este Andrei Ursu, cel de scenă WRS, sunt un artist din Buzău, născut în 1993. Fac multă muzică și scriu și pentru alții. Îmi place să petrec. Îmi place să dansez, așa mi-am început eu cariera. Părinții mei sunt ambii dansatori și am început să dansez de foarte mult, de copil, de la vreo 12 ani am început. Am învățat foarte multe lucrând pentru alți artiști”, a povestit WRS pentru Click.

Pe acelaşi subiect

„Am intrat în showbiz că să le fur pâinea celor cu care am dansat. Am învățat foarte multe de la ele. Am învățat foarte multe lucrând pentru alți artiști la Global Records, pentru că m-am angajat la Global Records acum 7 ani. Și, am stat acolo, mi-am luat câteva modele cum ar fi Inna, Carlas Dreams, The Motans, care sunt nume imense în lumea muzicală. Și am stat cu aceștia în studio, am văzut cum se scrie muzică. Am avut niște modele în el. Sunt un tip norocos. Norocul meu a apărut când Alex Cotoi mi-a zis «Băi, tu ai ceva, haide în studio și hai să lucrăm». Vorbesc de carieră solo”, a mai povestit WRS.

Zece finaliști la Selecția Națională

Zece finaliști s-au întrecut sâmbătă seară să reprezinte România la Eurovision 2022. Juriul și telespectatorii au decis câștigătorul Selecției Naționale.

În finala Selecției Naționale au concurat: Alex Parker & Bastien – „All this love”, Andrei Petruș - „Take me”, Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea”, Dora Gaitanovici – „Ana”, Gabriel Basco – „One night”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, MØISE – „Guilty”, Petra – „Ireligios”, Vanu - „Never give up”, și WRS – „Llamame” sunt finaliștii Eurovision România 2022.

Câștigătorul a fost decis de juriul concursului - Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu – și de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea celui acordat de un jurat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Eurovision 2022: WRS va reprezenta România la Torino, cu piesa Llamame