Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rusia a fost descalificată de la Eurovision 2022, în urma invadării Ucrainei

Rusia nu va mai avea dreptul să performeze la Eurovision Song Contest 2022, a anunțat Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU).

de Redactia Observator

la 26.02.2022 , 08:10

Eurovision 2022
Rusia a fost descalificată de la Eurovision 2022, în urma invadării Ucrainei - Profimedia

Joi, 24 februarie, organizatorii concursului anual au anunțat că nu intenționează să împiedice Rusia să participe la evenimentul din acest an, în ciuda îndemnurilor din partea radiodifuzorului public al Ucrainei cu privire la invazia în curs a țării lor. O zi mai târziu, EBU a anunţat că niciun artist rus nu va participa la ediţia Eurovision 2022 deoarece acest lucru ar "discredita competiţia", informează Reuters.

„EBU a anunțat că niciun act artistic din partea Rusiei nu va fi inclus în ediţia Eurovision Song Contest din acest an”, se arată în declarație. Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune a spus că și-a consultat „pe scară largă” membrii cu privire la această chestiune.

Finlanda a declarat anterior că se retrage din competiţia Eurovision 2022 dacă Rusia va fi lăsată să participe 

Articolul continuă după reclamă

Finlanda a declarat vineri că nu va trimite concurenţi la finala Eurovision 2022 în cazul în care Rusia va avea voie să participe, în timp ce alţi radiodifuzori publici europeni, inclusiv din Ucraina, au solicitat interzicerea participării Rusiei la concursul muzical.

Pe acelaşi subiect

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunţat joi că intenţionează să permită Rusiei să concureze la ediţia din acest an a acestei competiţii muzicale, în pofida invaziei de către forţele ruse a Ucrainei. Organizatorii au descris concursul drept un "eveniment cultural apolitic" şi au părut să respingă sugestiile că atacul Moscovei asupra Ucrainei ar duce la interzicerea participării Rusiei la ediţia de anul acesta a competiţiei, relatează agerpres.ro.

Cea de-a 66-a ediţie a Eurovision va avea loc la Torino în luna mai, după ce trupa rock italiană Maneskin a câştigat concursul din 2021. 

Război Rusia – Ucraina, ziua 3

Pe 24 februarie 2022, Rusia a declanșat războiul în Ucraina, după ce Vladimir Putin a ordonat joi dimineață armatei ruse să efectueze o operațiune militară specială în regiunea Donbas. "Este teritoriul nostru", a transmis președintele rus. 

Lupte grele s-au dat în suburbii şi chiar pe străzile oraşului. Mai multe explozii s-au produs sâmbătă dimineaţă în diverse zone ale capitalei. Până acum, ucrainenii rezistă, iar analiştii de la Pentagon consideră că armata rusă înaintează mai greu decât se aştepta. Preşedintele Zelensky a rămas la Kiev, împreună cu guvernul, pentru a conduce apărarea oraşului, dar recunoaşte că situaţia este critică. El s-a pronunţat pentru negocieri cu Rusia, pentru a opri vărsarea de sânge, dar nu au căzut de acord asupra locului discuţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Rusia a fost descalificată de la Eurovision 2022, în urma invadării Ucrainei