Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de Film de la Veneţia 2023. "Comandantul", unul dintre filmele favorite la "Leul de Aur". Vedetele de la Hollywood vor lipsi

Cel mai vechi festival de film din lume, cel de la Veneţia, începe în această seară cu proiecţia unui film italian, Comandantul. Ediţia 2023 se anunţă una lipsită de strălucire. Nu vor fi prea multe vedete americane pe covorul roşu din cauza grevei de la Hollywood. Festivalul compensează însă printr-o listă cu cele mai bune pelicule ale momentului.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 20:17

Vezi și

"Comandantul" este unul dintre cele 23 de lungmetraje care se luptă pentru Leul de Aur. Inspirat din fapte reale, filmul prezintă povestea unui căpitan de submarin italian din cel de-al Doilea Război Mondial. Alte producţii din selecţia oficială sunt controversatul "Maestro", cu Bradley Cooper în rol principal, şi "Priscilla", despre viaţa soţiei lui Elvis Presley. Cele mai recente creaţii ale regizorilor David Fincher, Luc Besson şi Michael Mann vor fi şi ele prezentate. Numele mari rămân însă pe afişe. Din cauza grevei de la Hollywood, vedetele nu vor călca pe covorul roşu.

Vedetele americane vor lipsi din cauza grevei de la Hollywood

"O mulțime de oameni cărora cred că le-ar fi plăcut să fie aici în timpul acestui festival nu pot fi aici. Și este o perioadă dificilă, evident, la Hollywood, mai ales pentru scriitori, actori, dar și pentru echipele de filmare", a declarat Damien Chazelle, preşedintele juriului. Sofia Coppola şi Mads Mikkelsen sunt singurii care au confirmat prezenţa la Veneţia. De-a lungul timpului, festivalul şi-a creat reputaţia că alege pelicule câştigătoare. Opt dintre ultimele Oscaruri pentru regie au revenit unor filme care au debutat aici.

"Veneția este cel mai vechi festival din lume, este unul dintre cele mai prestigioase. Este un festival care a reușit să se schimbe de multe ori în lunga sa istorie, făcută din succese și greșeli", a declarat Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului. Festivalul de la Veneţia va dura până pe 9 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Entertainment » Festivalul de Film de la Veneţia 2023. "Comandantul", unul dintre filmele favorite la "Leul de Aur". Vedetele de la Hollywood vor lipsi