Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de film de la Veneţia. Leul de Aur, acordat filmului documentar "Toată frumuseţea şi vărsarea de sânge"

Marele premiu al festivalului de film de la Veneţia, Leul de Aur, a fost acordat unui film documentar, "Toată frumuseţea şi vărsarea de sânge", realizat de Laura Poitras. Premiile de interpretare le-au revenit unor vedete consacrate ale marelui ecran, Cate Bleancet şi Colin Farrell. Festivalul s-a încheiat ieri seară, cu gala laureaţilor. 

de Redactia Observator

la 11.09.2022, 10:23

Vezi și

Julianne Moore: Cred că vorbesc în numele întregului juriu când spun că este o onoare să prezint Leul de Aur, al celui mai bun film, pentru "Toată frumuseţea şi vărsarea de sânge". 

Laura Poitras a primit deja multe distincţii pentru documentarele sale; cel despre Edward Snowden i-a adus un Oscar în 2015. Dar ea nu se aştepta să fie premiată la Veneţia pentru noul film, despre lupta împotriva medicamentelor cu opiu care provoacă dependenţă, dusă de o celebră fotografă americană. 

Laura Poitras: Sper şi cred că ea se uită la noi... iar luni este ziua ei. Aşa că-i vom duce acest trofeu. 

De pe scena galei, Laura Poitras a lansat un apel pentru eliberarea unui alt cineast, distins cu un premiu special la festival: iranianul Jafar Panahi, care nu a putut veni la Veneţia deoarece este întemniţat în propria sa ţară.

Mina Khosravani: Susţinem forţa cinematografului, aici, în numele lui Jafar Panahi. 

Cele două Cupe Volpi, pentru interpretare, au răsplătit actori renumiţi: Colin Farrell, care, reţinut la alte filmări, şi-a transmis mulţumirile prin legătură video, şi Cate Blanchett. 

Premiul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat lui Martin McDonagh, pentru filmul regizat tot de el, în care joacă Farrell.Tănăra cineastă franceză Alice Diop a primit, pentru primul său lung metraj, "Saint Omer" Marele Premiu al Juriului, dar şi premiul pentru debut. 

Leul de Argint pentru regie i-a fost acordat italianului Luca Guadagnino, pentru filmul "Oase şi atât", a cărui interpretă a fost distinsă cu premiul Marcello Mastroianni pentru actorii debutanţi.  

Taylor Russel: Sunt incredibil de recunoscătoare să mă aflu aici, pe scenă. Foarte mulţi din eroii mei sunt în această sală.

Actuala ediţie a festivalului de la Veneţia, care a lansat în trecut filme distinse ulterior cu premiul Oscar, s-a încheiat într-un mod mai neplăcut pentru platforma Netflix. Aceasta a avut patru filme în competiţia oficială dar niciunul nu a luat vreun premiu. Nici măcar "Blonde", în care Ana de Armas o încarnează pe legendara Marilyn Monroe, nu a convins juriul deşi, la premieră, a fost ovaţionat timp de 14 minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » Festivalul de film de la Veneţia. Leul de Aur, acordat filmului documentar "Toată frumuseţea şi vărsarea de sânge"