Antena Meniu Search
x
LIVE

Filmul "House of Gucci" este contestat de familia Gucci:"Un spectacol neadevărat, nu face dreptate protagoniştilor"

Familia Gucci critică filmul lui Ridley Scott. Pelicula nu este deloc pe placul actualilor moştenitori ai ilustrei familii. Într-o scrisoare publică, membrii familiei Gucci se plâng că sunt înfăţişaţi în film ca nişte golani, rufăcători, ignoranţi şi nepăsători faţă de lumea din jurul lor. O atitudine pe care nu au avut-o niciodată, spun moştenitorii lui Aldo Gucci, fondatorul brandului de lux. 

De Redactia Observator la 30.11.2021, 14:35
Filmul "House of Gucci" este contestat de familia Gucci:"Un spectacol neadevărat, nu face dreptate protagoniştilor"
Filmul "House of Gucci" este contestat de familia Gucci:"Un spectacol neadevărat, nu face dreptate protagoniştilor" - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Moştenitorii lui Aldo Gucci, care a fost preşedintele casei de modă din 1953 până în 1986, au emis un comunicat în care spun că sunt „descumpăniţi” legat de ce susţin ei că este o portretizare eronată a lor în filmul „House of Gucci” al lui Ridley Scott.

Este subliniat că producătorii „nu s-au deranjat” să îi consulte înainte de a-l descrie pe Aldo Gucci - jucat de Al Pacino - şi membrii familiei Gucci ca „infractori, ignoranţi şi insensibili faţă de lumea din jurul lor”.

Filmul atribuie „un ton şi o atitudine protagoniştilor binecunoscutelor evenimente care nu le-au aparţinut”.„Este extrem de dureros, din punct de vedere uman, şi o insultă la adresa moştenirii pe baza căreia marca este construită astăzi”.

În declaraţia publicată iniţial de agenţia de presă ANSA, apoi preluată de presă americană, este precizat că Patrizia Reggiani (jucată de Lady Gaga), care a fost condamnată în 1998 pentru uciderea lui Maurizio Gucci (interpretat de Adam Driver), „este portretizată nu doar în film, ci şi în declaraţiile membrilor distribuţiei, ca victimă ce încearcă să supravieţuiască într-o cultură corporatistă şovinistă”.

Pe acelaşi subiect

„Nu putea fi mai departe de adevăr”, având în vedere că în cei 70 de ani de când Gucci e afacere de familie, a fost „o companie incluzivă”, se mai arată în document.

În anii 1980, când e plasată acţiunea filmului, erau câteva femei în funcţii de conducere la Gucci, membre ale familiei sau nu, precum preşedinta Gucci America, şi şefa departamentului de relaţii publice.

„Gucci este o familie care onorează munca strămoşilor săi, a căror amintire nu merită să fie tulburată pentru a pune în scenă un spectacol neadevărat şi care nu face dreptate protagoniştilor. Membrii familiei Gucci îşi rezervă dreptul de a lua măsuri pentru a-şi proteja numele, imaginea şi demniatea lor şi a celor dragi”, se arată în încheiere.

Familia ameninţă că va da în judecată casa de producţie

Mai mult, ei ameninţă acum casă de producţie că vor lua măsuri legale pentru a-şi proteja numele şi imaginea. În replică, regizorul Ridley Scott reaminteşte că un membru al familiei Gucci a fost asasinat iar altul, încarcerat pentru evaziune fiscală. Iar acestea sunt fapte de necontestat. Vă reamintim, din 1993, familia Gucci şi-a vândut toate acţiunile pe care le avea în casa de modă care îi poartă numele şi cu care, acum, nu mai are nicio legătură. 

Regizorul a respins, săptămâna trecută la BBC Radio 4, criticile aduse de Patrizia Gucci, care vorbea în numele familiei, şi l-a acuzat că „a furat identitatea unei familii pentru a face profit”.

„Nu discut asta. Trebuie să vă amintiţi că un Gucci a fost ucis şi altul a mers la închisoare pentru evaziune fiscală, aşa că nu puteţi să îmi vorbiţi despre făcut profit. Imediat ce faceţi asta deveniţi parte din domeniul public”, a declarat regizorul.

Pentru moment, nu a fost deschisă nicio acţiune legală împotriva filmului lui Scott, scrie Variety.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Entertainment » Filmul "House of Gucci" este contestat de familia Gucci:"Un spectacol neadevărat, nu face dreptate protagoniştilor"