Antena Meniu Search
x

Video Inel de Cartea Recordurilor: are 25.000 de diamante montate manual, cântăreşte aproape un kilogram şi e evaluat la 95.000 de dolari

Un inel a ajuns în Cartea Recordurilor. Este bijuteria cu cele mai multe pietre preţioase montate manual - 25.000 de diamante. Inelul cântăreşte aproape un kilogram şi a fost evaluat la 95.000 de dolari.

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 20:19

Vezi și

Iar bijuteria din imagini are din plin. Mai exact aproape 25.000 de diamante, montate în aur de 24 de carate. Creatorii inelului sunt din India şi s-au inspirat pentru design din forma unei ciuperci roz. După imprimarea 3D, aurul lichid a fost turnat în matriță, răcit și șlefuit în forma a 41 de petale unice. 3 luni i-au luat bijutierului să monteze manual toate pietrele preţioase. La final, a botezat bijuteria "Ami", adică nemurire.

Precedentul record era deţinut de un inel cu "doar" 12.638 de diamante. Cunoscut sub numele de "Inelul prosperității" el este opera tot a unui bijutier din India care a avut ca muză pentru celebra bijuterie o floare de gălbenele,  despre care în cultura indiană se crede că aduce prosperitate și noroc oamenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Entertainment » Inel de Cartea Recordurilor: are 25.000 de diamante montate manual, cântăreşte aproape un kilogram şi e evaluat la 95.000 de dolari