Antena Meniu Search
x

Foto Ivan Reitman, regizorul şi producătorul filmului “Ghostbusters”, a murit la vârsta de 75 de ani în locuinţa din California

Ivan Reitman, regizorul unor producţii cinematografice de succes, precum ''Ghostbusters'', a murit la vârsta de 75 de ani, potrivit theguardian.com.

de Mihaela Uretu

la 14.02.2022, 15:22

Regizorul ”Ghostbusters” s-a stins din viață sâmbătă
Regizorul ”Ghostbusters” s-a stins din viață sâmbătă - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Celebrul producător a murit în somn sâmbătă, 12 februarie, la vârsta de 75 de ani. Decesul a avut loc în locuinţa lui din Montecito, California. Iar anunţul a fost făcut chiar de către familia acestuia pentru Associated Press. 

„Familia noastră este în doliu pentru pierderea neașteptată a unui soț, tată și bunic care ne-a învățat să căutăm întotdeauna magia în viață”, au declarat copiii săi, regizorul Jason Reitman, Catherine Reitman și Caroline Reitman într-un comunicat comun.

„Suntem alinați de faptul că munca sa de regizor a răspândit râsete și fericire pentru nenumărați oameni din întreaga lume. În timp ce plângem în privat, sperăm că cei care l-au cunoscut prin filmele sale își vor aminti de el pentru totdeauna”, a mai declarat familia acestuia.

Într-un interviu acordat în 2007 în cadrul emisiunii "The Hour" de la CBC, Reitman i-a spus gazdei George Stroumboulopoulos că este greu de știut dacă un film va fi un succes, dar că poate identifica cu ușurință vedetele de comedie.

Pe acelaşi subiect

Reitman a fost nominalizat la două Oscaruri 

Ivan Reitman s-a născut în Komarmo, fosta Cehoslovacie, şi s-a mutat în Canada la vârsta de patru ani împreună cu părinţii săi, care erau evrei maghiari refugiaţi.

A înregistrat primul succes cu producţia „National Lampoon’s Animal House”, în 1978, urmată de „Meatballs” şi „Stripes”.

Reitman a fost nominalizat la două Oscaruri ca producător şi regizor al peliculei „Ghostbusters” din 1984, film ce a obţinut încasări de aproape 300 de milioane de dolari la nivel mondial. Filmul a fost un succes major și a lansat o franciză care s-a întins pe parcursul a zeci de ani, inclusiv „Ghostbusters - Afterlife" lansat anul trecut şi regizat de fiul său, Jason Reitman.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Entertainment » Ivan Reitman, regizorul şi producătorul filmului “Ghostbusters”, a murit la vârsta de 75 de ani în locuinţa din California