Antena Meniu Search
x

Foto Line-up UNTOLD 2024. Primii artişti care vor urca pe scena principală a festivalului din Cluj-Napoca

Line-up Untold 2024. Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies şi Purple Disco Machine sunt printre artiştii care vor urca pe scena principală a Festivalului Untold, care va avea loc în perioada 8-11 august, în Cluj-Napoca.

de Redactia Observator

la 21.03.2024, 15:49

Line-up UNTOLD 2024. Primii artişti care vor urca pe scena principală a festivalului din Cluj-Napoca
Line-up UNTOLD 2024. Primii artişti care vor urca pe scena principală a festivalului din Cluj-Napoca - Facebook Untold

“Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, se pregăteşte să-şi deschidă porţile universului magic în perioada 8-11 august pentru sutele de mii de fani din întreaga lume, pentru care organizatorii pregătesc noi experienţe memorabile şi un lineup impresionant în care sunt incluşi DJ de top la nivel global: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, Purple Disco Machine”, au anunţat joi, organizatorii evenimentului muzical.

Line-up Untold 2024. Marii artişti care vor mixa pe scena din Cluj

Line-up Untold 2024. Ei au arătat că, în universul Untold, cultura underground are scena ei, iar în 2024 scena Galaxy va fi un adevărat fenomen datorită celor mai cunoscuţi DJ din curentul techno: Carl Cox, Solomun şi australianul Fisher. 

Duo-ul Dimitri Vegas & Like Mike revine pe scena principală a festivalului Untold. În 2024, cei doi au urcat pe locul 2 în clasamentul realizat de DJ Mag, Top 100 DJs, şi pentru al 10-lea an la rând au fost recompensaţi cu trofeul la categoria Highest Duo. Show-urile live unice i-au transformat în staruri globale, iar cei doi au fost headlineri la cele mai mari festivaluri din lume. Dimitri Vegas & Like Mike sunt cunoscuţi şi pentru producţiile memorabile precum “The Hum”, single recompensat cu Discul de Platină, sau “Higher Place”, colaborarea cu Ne-Yo care le-a adus locul 1 în Billboard Dance Chart, potrivit news.ro.

Pe acelaşi subiect

Martin Garrix, DJ-ul care ocupă locul 3 în Top 100 DJ Mag, revine pe scena principală de la Untold. Garrix a lucrat cu cei mai mari artişti mainstream, de la Dua Lipa, Usher, Bonn sau U2, şi este al doilea olandez din istoria muzicii electronice care a ocupat de patru ori locul 1 în Top 100 DJs.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alok, DJ-ul care ocupă locul 4 în clasamentul oficial Top 100 DJ Mag, a reuşit la fiecare apariţie live de pe mainstage-ul Untold să ofere show-uri special pregătite pentru fanii de festival. Este considerat a fi cel mai mare DJ şi producător brazilian din toate timpurile. Alok a fost numit oficial ”cel mai urmărit artist din muzica electronică” de pe Instagram, a fost gazda celui mai mare livestream. De asemenea, este producătorul care marchează un număr record de ascultări pe platformele de streaming, peste 6 miliarde pe Spotify, fiind cel mai ascultat artist brazilian la nivel internaţional.

Lost Frequencies, unul dintre cei mai carismatici artişti din muzica electronică, este una dintre surprizele oferite de creatorii Untold pentru cea de-a 9-a ediţie a festivalului. Belgianul are 10 single-uri premiate cu Discul de Platină, peste 23 milioane de ascultări lunar şi peste 1 miliard de stream-uri pe platforma Spotify. Colaborarea cu britanicul Calum Scott pentru single-ul “Where Are You Now”, lansat în exclusivitate la festivalul Untold, i-a adus o nominalizare la categoria “Best International Song” în cadrul BRIT Awards. 

Timmy Trumpet este singurul DJ din lume care a pus muzică pentru 22 de secunde în stare de imponderabilitate, gravitaţie zero, a plutit la propriu, în cadrul unui program derulat cu Agenţia Spaţială Europeană şi germanii de la BigCityBeat. E un tip cu o energie ireală şi de aceea a tot experimentat, până în 2001 când a descoperit combinaţia ideala: DJ-ing-ul şi trompeta. 

Germanul Purple Disco Machine, recompensat cu un premiu Grammy la categoria “Cea mai buna versiune remix” pentru single-ul semnat Lizzo "About Damn Time", va ajunge pentru prima dată pe Cluj Arena. Este considerat arhitectul sound-ului disco, este producătorul care a combinat în piesele sale nostalgia anilor '70 cu sound-ul actual al muzicii electronice. Piesele germanului sunt difuzate la radiourile din întreaga lume, multe dintre ele au ocupat locul 1 în European Airplay Chart: “Hypnotized”, “Fireworks”, “Dopamine”, “In The Dark” şi “Substitution”. 

De multe ori considerat cel mai bun DJ din lume, titlu acordat de comunitatea fanilor culturii dance, dar şi de prestigioasele publicaţii de specialitate DJ Mag sau Mixmag, Carl Cox a fost parte a şcolii dance din Marea Britanie, de la începutul erei disco, până în prezent. A experimentat tot, de la breakbeat, disco, hip-hop, la Italian house până la hard techno. “Cunoscut drept un adevărat pionier al muzicii electronice şi un ambasador al scenei techno la nivel global, Carl Cox este un artist complet, care a contribuit la dezvoltarea genurilor techno şi house. Abordarea versatilă a sound-ului techno l-a plasat pe lista scurtă a celor mai respectaţi artişti din industria muzicii electronice. Producţii precum «I Want You (Forever)», «Phoebus Apollo» sau «The Player» au devenit «anthems-uri» în cultura underground”, au menţionat organizatorii Untold.

Paul Nicholas Fisher, cunoscut sub numele de scenă Fisher, DJ-ul şi producătorul australian care a reuşit să cucerească scena muzicii electronice cu un sound unic şi fresh, va ajunge pentru prima dată la festivalul Untold. Stilul distinctiv al lui Fisher, combinat cu prezenţa sa carismatică, l-au transformat într-un favorit al marilor cluburi şi al festivalurilor din întreaga lume. "Losing It" a fost un succes internaţional, a fost certificat cu Discul de Aur şi Discul de Platină pentru vânzări record, a fost nominalizat la Premiile Grammy, la categoria "Best Dance Recording", şi a primit aprecieri pentru sound-ul inovator.

Unul dintre cei mai aclamaţi artişti ai genului melodic house & techno, Solomun, e DJ-ul care a avut un live spectaculos de 3 ore la Galaxy Stage în cadrul ediţiei aniversare a festivalului Untold, ediţia 2019. A fost recompensat în cadrul DJ Awards la categoriile “Best Producer”, “Best DJ”, “Best Melodic House DJ”, iar cititorii revistei Mixmag l-au votat “DJ of The Year”.

Din 25 martie, preţurile abonamentelor pentru ediţia 2024 a festivalului Untold vor creşte, astfel încât cei care optează pentru accesul general timp de 4 zile vor achita 159 de euro plus taxe.

Festivalul Untold va avea loc, în perioada 8-11 august, la Cluj-Napoca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » Line-up UNTOLD 2024. Primii artişti care vor urca pe scena principală a festivalului din Cluj-Napoca