Antena Meniu Search
x

Video Muzica, teatrul şi poezia, reunite într-un singur festival. Ilva Fest celebrează diversitatea culturală, în Mureş

Festivalul Artelor și al prieteniei are loc în aceste zile în localitatea Lunca Bradului din județul Mureș. Trei zile de muzică folk, jazz, pop-rock şi populară, în care iubitorii de artă şi natură au parte de o atmosferă de neuitat. La corturi, în rulote sau cazaţi în apropiere, oamenii se bucură de artă în toate formele ei şi uită de agitaţia cotidiană.

de Sorin Tanţoş

la 30.07.2021, 17:32

Vezi și

Cea de-a opta ediţie a festivalului reuneşte anul acesta artişti din genuri muzicale diverse. De la folk, rock şi pop-rock, până la jazz, muzică uşoară şi chiar muzică tradițională din zona Mureșului. "Ilva Fest este festival atipic, după cum auziți, un moment de musical, ceea ce auziţi în spate. E un festival în care cântă artiști de folk, artişti de pop-rock, artiști care cântă un Fusion jazz, cam ce auziţi acolo, artiști cunoscuți", a spus Dan Helciug, solist al trupei Spitalul de Urgenţă.

Evenimentul promovează simultan mai multe stiluri muzicale

Festivalul încurajează diversitatea culturală şi reuneşte toate formele de artă: muzica, poezia, umorul, artele plastice, cântecul și dansul popular. Din cauza pandemiei, anul acesta se desfăşoară în formă restrânsă. Chiar şi aşa, cunoscătorii au revenit, dornici de a simţi din nou atmosfera unică. Experienţa e cu totul altfel pentru cei care stau la cort sau în rulote. 

"Actori de la Teatrul Național Andone care aduc un omagiu lui Florian Pittiş, o să fie și Mircea Rusu band. În seara asta, o trupă din Ungaria, deci festivalul este deja internațional", a mărturisit Mircea Iancu, organizator.

Festivalul a început pe 29 iulie şi se încheie mâine. Preţul unui abonament pentru toate cele 3 zile este de 180 de lei. Cei care vor să stea doar o zi îşi pot lua bilet de la intrare, cu 65 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » Muzica, teatrul şi poezia, reunite într-un singur festival. Ilva Fest celebrează diversitatea culturală, în Mureş