Antena Meniu Search
x

Update Premiile BAFTA 2022: ''The Power of the Dog'', regizat de Jane Campion, a fost desemnat cel mai bun film

Pelicula ''The Power of the Dog'', regizată de cineasta neozeelendeză Jane Campion, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film duminică seara la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), transmite AGERPRES, care citează EFE.

de Redactia Observator

la 13.03.2022, 22:46

actorul britanic Benedict Cumberbatch
Premiile BAFTA 2022: ''The Power of the Dog'', regizat de Jane Campion, a fost desemnat cel mai bun film - Profimedia Images

Transmisiunea galei premiilor BAFTA:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE 22:34. "The Power of the Dog", cel mai bun film la premiile BAFTA 2022

Pe acelaşi subiect

La categoria ''cel mai bun film'' au mai concurat peliculele: ''Belfast'' (regia Kenneth Branagh), ''Don't Look Up'' (regia Adam McKay), ''Dune'' (regia Denis Villeneuve) şi ''Licorice Pizza'' (regia Paul Thomas Anderson).

"The Power of the Dog", un western cu accente noir avându-l drept protagonist pe Benedict Cumberbatch în rolul unui cowboy ameninţător, a primit opt nominalizări la ediţia din acest an a premiilor BAFTA.

La ediţia din 2021, lungmetrajul ''Nomadland'', în regia lui Chloe Zhao, a fost desemnat cel mai bun film.

Cei mai buni actori: Joanna Scanlan și Will Smith

Joanna Scanlan, protagonista peliculei ''After Love'', în regia lui Aleem Khan, povestea unei femei devenite de curând văduvă care începe sa accepte un secret şocant din viaţa fostului ei soţ, a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal duminică seara la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor BAFTA.

Will Smith, protagonistul peliculei ''King Richard'', în regia lui Reinaldo Marcus Green, un film care spune povestea ascensiunii surorilor Williams în lumea tenisului, a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal.

Troy Kotsur a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării din pelicula ''CODA'', în regia lui Sian Heder. Ariana DeBose a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea sa din pelicula ''West Side Story'', în regia lui Steven Spielberg

UPDATE 21:52. 'Belfast'', în regia lui Kenneth Branagh, a fost desemnat cel mai bun film britanic

Lungmetrajul ''Belfast'', un film alb-negru în regia lui Kenneth Branagh care prezintă copilăria cineastului petrecută în Irlanda de Nord, a fost desemnat cel mai bun film britanic duminică seara la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), potrivit site-ului evenimentului.

''Belfast'' a concurat în categoria ''cel mai bun film britanic'' cu peliculele: ''After Love'' (regia Aleem Khan), ''Ali & Ava'' (regia Clio Barnard), ''Boiling Point'' (regia Philip Barantini), ''Cyrano'' (regia Joe Wright), ''Everybody's Talking About Jamie'' (Jonathan Butterell, Dan Gillespie Sells, Tom MacRae), ''House of Gucci'' (regia Ridley Scott), ''Last Night in Soho'' (regia Edgar Wright), ''No Time to Die'' (regia Joji Fukunaga) şi ''Passing'' (regia Rebecca Hall), transmite AGERPRES.

Pelicula "Dune", în topul nominalizărilor

"Dune", care aduce în prim-plan călătoria mitică a lui Paul Atreides, era în topul listei la cea de-a 74-a ediţie a premiilor BAFTA, cu 11 nominalizări. Povestea plasată într-un viitor îndepărtat, cu Timothée Chalamet şi Zendaya în rolurile principale, avea şanse mari să obţină statuetele pentru cel mai bun film, scenariu, cea mai bună cinematografie şi cele mai bune efecte vizuale.

Competiţia a fost, însă, strânsă, pentru că westernul psihologic şi întunecat "The Power of The Dog" a avut 8 şanse de câştig. Producţia, cu acţiunea palsată în anii 1920 şi Benedict Cumberbatch în rolul principal al unui proprietar de fermă, fusese noninalizată la categoriile cel mai bun film, cel mai bun scenariu şi cei mai buni actori în rol principal şi secundar. Cumberbatch este singurul actor care a fost nominalizat atât la BAFTA, cât și la Oscar, pentru titlul cel mare. Filmul a fost urmat îndeaproape de Belfast, cu 6 nominalizări.

Cu peste 37 de milioane de dolari în box office-ul global, drama filmată integral în alb-negru era apreciată ca o concurenţă serioasă la premiile pentru la cel mai bun film, scenariu original şi actori în roluri secundare.

Lady Gaga, Leonardo DiCaprio și Will Smith erau printre favoriți la premiile BAFTA 2022

În competiţie pentru marile premii se mai află musicalul West Side Story, comedia Licorice Pizza, cu Sean Penn şi Bradley Cooper în rolurile principale, dar şi No Time To Die, ultimul film din franciza James Bond, fiecare cu câte 5 nominalizări.

Lady Gaga, cu rolul Patriziei Reggiani din House of Gucci, Leonardo Dicaprio, în rolul profesorului de astronomie din Don't Look Up şi Will Smith, tatăl Serenei Williams din producţia King Richard, se numără printre favoriţi ai la premiile pentru rolurile principale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Entertainment » Premiile BAFTA 2022: ''The Power of the Dog'', regizat de Jane Campion, a fost desemnat cel mai bun film