Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Romanian Fashion Week 2024. Peste 300 de fotomodele vor urca pe podium în peste 500 de ţinute

Peste 100 de designeri, 300 de fotomodele şi cel mai mare catwalk din ţară, sunt câteva dintre surprizele anunţate la ediţia din acest an a "Romanian Fashion Week", eveniment organizat în acest weekend, în cadrul celei de-a patra ediţie a Romanian Creative Week. 

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 15:05

- Profimedia

Creatoarea de modă Irina Schrotter declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că la Romanian Fashion Week, care va avea loc în Grădinile Palas din Iaşi, în perioada 24-26 mai, peste 100 de designeri tineri şi consacraţi îşi vor prezenta creaţiile.

Romanian Fashion Week. Peste 500 de ţinute vor fi prezentate

De asemenea, 300 de fotomodele vor prezenta peste 500 de ţinute pe cel mai impresionant catwalk din ţară, care cu o lungime de aproximativ 50 de metri şi panouri cu mii de leduri.

Articolul continuă după reclamă

"Marcăm, astăzi, începutul Romanian Fashion Week şi al celui de-al şaselea pilon al Romanian Creative Week, New Media District, curatoriat de Andrei Cozlac, evenimente care vor începe concomitent vineri, 24 mai, de la ora 20.00. Romanian Fashion Week va fi o explozie de lumină, vor fi două secţiuni de modă, iar vineri începem cu tinerii designeri. Toate cele patru universităţi de design din ţară, precum şi Universitatea de Design de la Chişinău vor fi prezente pe podiumul de la Iaşi. Incluzând designerii din universităţi, Romanian Fashion Week aduce, anul acesta, peste 100 de designeri la Iaşi şi observ atât de multă emoţie, mai ales în secţiunea de debut. Vă invit să fiţi alături de ei, să îi aplaudaţi, să le daţi curaj, pentru că sunt la început de carieră şi, chiar dacă prezintă poate doar un outfit pe podium, pentru ei este un vis împlinit. Iaşiul este extraordinar, publicul este fantastic, iar la această ediţie avem cel mai mare trafic de spectatori în toate locaţiile propuse şi, după cum ştiţi, am amenajat mai multe locaţii decât în ediţiile precedente", a declarat Irina Schrotter, în cadrul conferinţei de presă.

Organizat în cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE, Romanian Fashion Week, evenimentul dedicat modei aniversează anul acesta, 25 de ani de când a fost organizat pentru prima dată la Iaşi. De atunci, sute de designeri au dat trendul în fashion, iar alte câteva sute de designeri debutanţi s-au lansat în industrie de pe catwalkul din capitala Moldovei.

"Încă mi-e greu să înţeleg acest număr acest număr, 25. În 25 de ani în mod sigur vorbim de o evoluţie. Şi în mod sigur e o evoluţie bună atâta timp cât reuşim să numărăm atâţia ani de activitate", a declarat Ovidiu Buta, organizatorul RFW.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Entertainment » Romanian Fashion Week 2024. Peste 300 de fotomodele vor urca pe podium în peste 500 de ţinute