Antena Meniu Search
x

Video Sfârşitul unei ere glaciare: Scrat, cel mai simpatic personaj din Ice Age a reuşit să prindă şi să mânânce ghinda

După 20 de ani, 5 lungmetraje, multe alte filmulețe scurte și nenumărate aventuri, Scrat, veverița preistorică din franciza Ice Age a reușit să prindă și să mănânce ghinda. Foști angajați ai Blue Sky Studios au lansat un ultim filmuleț după ce compania a fost preluată anul trecut de Dysney. E un omagiu pentru sutele de milioane de fani ai francizei.

de Redactia Observator

la 14.04.2022, 18:56

Vezi și

Scrat a devenit un adevărat fenomen cu aparițiile sale în goana după buclucașa ghindă. A pornit o eră glaciară, apoi încălzirea globală sau despărțirea continentelor. A fost chiar în centrul unui proces câștigat de creatoarea lui, şi a fost și subiectul unei petiții cu milioane de semnături pe internet, pentru a prinde ghinda. 

După 20 de ani s-a întâmplat. Un moment însă, dulce amar, care pune punct unei ere glaciare animate. 

Epoca de gheață (2002) (în engleză Ice Age) este un film american de animație pe computer creat de Blue Sky Studios și distribuit de 20th Century Fox.

Este regizat de Carlos Saldanha și Chris Wedge după un scenariu de Michael J. Wilson și Michael Berg. Povestea filmului urmărește trei mamifere paleolitice care încearcă să ducă un copil rătăcit părinților săi. În film interpretează Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary și Goran Visnjic.

Pe acelaşi subiect

Premiera românească a avut loc pe 25 octombrie 2002, în varianta subtitrată. 

Scrat sau veverita cu dinti de sabie, a cărui voce este împrumutată în toate cele 4 părţi de Chris Wedge a devenit instant un hit dupa lansarea primului film în 2002. Creatura preistorică despre care oamenii de ştiinţă au descoperit în 2011 că a existat în realitate cu 100 de milioane de ani în urmă în Patagonia a fost desenata de artistul Peter de Seve după o vizită la Muzeul Naţional de Istorie din New York şi trebuia să arate ca o combinaţie între o veveriţă şi un lemur.

Din cauza succesului său nebun în 2002 cei de la Fox Studios au fost daţi în judecată de un alt creator de personaje animate, Ivy Supersonic, care a pretins că a născocit el primul creatura ce apare în toate seriile Ice Age într-o cursă disperată după o ghindă preţioasă pentru care e în stare să-şi dea şi viaţa. În urma reclamaţiei Ivy Supersonic a pierdut procesul deşi Fox i-a oferit 300.000 $.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » Sfârşitul unei ere glaciare: Scrat, cel mai simpatic personaj din Ice Age a reuşit să prindă şi să mânânce ghinda