Antena Meniu Search
x

Video Untold duce chiriile din Cluj-Napoca la niveluri astronomice. Hotelierii au crescut prețurile de aproape 4 ori, deși festivalul e abia în august

Festivalul Untold începe pe 4 august, dar deja este greu să mai găseşti un loc de cazare la preţ decent, în Cluj-Napoca. Hotelierii au mărit preţurile şi de patru ori. Iar când vine vorba de închiriat case în oraş, pentru patru nopţi preţurile ajung şi la 30 de mii de lei. Cu reducere... 

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 09:18

Vezi și

Festivalul UNTOLD este programat în august, dar deja preţul chiriilor a crescut în Cluj-Napoca, în aşteptarea turiştilor. Unii localnici se gânesc chiar să plece din oraş pentru a-şi putea da locuinţele în chirie.

Laura Ciobăniță, agent imobiliar: Din momentul în care s-au afișat datele pentru Untold 2022, oamenii au început să își caute cazare în disperare. Numărul cererilor este mult prea mare, şi  atunci proprietarii, când observă chestia aceasta cumva îşi permit să afişeze preţuri atât de picante.

La o simplă căutare pe internet găsim preţuri halucinante. O casă ajunge să fie închiriată şi cu 30.550 de lei pentru cele 4 nopţi de cazare. Totul redus de la 47.000 de lei. 

La hoteluri, camerele de hotel au preţuri de trei sau patru ori mai mari, în timpul festivalului, faţă de restul anului. 

Câmpian Zsolt Attila, manager hotel: Circa 20% din capacitate este rezervată deja la hotelul nostru, pe acea perioadă. Din fericire, hotelul se umple în acea perioadă, chiar şi cu tarifele mai crescute.

Organizatorii de evenimente s-au întâlnit recent cu ministrul Sănătăţii. Acesta le-a spus că, dacă numărul cazurilor de infectare cu COVID va scădea, începând din mai restricţiile s-ar putea relaxa când vine vorba de concerte şi festivaluri. În cel mai bun scenariu, accesul la un festival ca UNTOLD s-ar putea face în baza unui test sau a certificatului verde, dar fără limită de spectatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » Untold duce chiriile din Cluj-Napoca la niveluri astronomice. Hotelierii au crescut prețurile de aproape 4 ori, deși festivalul e abia în august