Antena Meniu Search
x

Whoopi Goldberg, suspendată 2 săptămâni de un post TV, după afirmaţiile controversate despre Holocaust. Ce a spus despre genocid

Actriţa americană Whoopi Goldberg s-a văzut nevoită să-şi prezinte scuzele, după ce a afirmat că Holocaustul a reprezentat o lispă de umanitate a omului faţă de semenii săi şi a implicat două grupuri de oameni albi, deci că nu a fost despre rasism. Vedeta de la Hollywood a făcut afirmaţia controversată într-un show TV în care este una dintre gazde, fără să bănuiască faptul că vor urma valuri de critici. Whoopi Goldberg şi-a cerut iertare şi a precizat că i-a sprijinit dintotdeauna pe evreii din întreaga lume. Totuşi, vedeta nu va mai prezenta talk-show-ul de la postul ABC timp de două săptămâni, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 02.02.2022, 10:17

Whoopi Goldberg
Whoopi Goldberg - Profimedia

ABC News a afirmat că Whoopi Goldberg nu va mai prezenta emisiunea după „comentariile ei greşite şi dureroase”. Actriţa şi personalitatea TV a spus la „The View” de la ABC că genocidul nazist al evreilor „nu a fost despre rasă”. Criticii i-au reproşat că Hitler însuşi, al cărui regim a ucis 6 milioane de persoane, şi-a definit crimele în termeni rasiali. Naziştii se considerau arieni, adică o rasă superioară cu drept de viaţă şi de moarte asupra celorlalţi.

Whoopi Goldberg şi-a cerut scuze pentru declaraţiile controversate

Ea şi-a cerut scuze, însă ulterior a adus ofense în timp ce încerca să-şi explice afirmaţiile la o emisiune de noapte. Într-un mesaj către angajaţi, preşedinta ABC News Kim Godwin a scris: „Am suspendat-o imediat pe Whoopi Goldberg pentru două săptămâni ca urmare a comentariilor ei greşite şi dureroase. În timp ce Whoopi şi-a cerut scuze, am rugat-o să reflecteze asupra impactului comentariilor ei”

„Întreaga organizaţie ABC News este solidară cu colegii noştri evrei, prieteni, familii şi comunităţi. Aceste decizii nu sunt niciodată uşoare, dar necesare”, a spus ea în mesaj, scrie The Hollywood Reporter, potrivit news.ro„Chiar săptămâna trecută am observat că la ABC News cultura este una motivată, incluzivă, respectuoasă şi transparentă. Comentariile lui Whoopi nu corespund acestor valori”

„În emisiunea de astăzi, am spus că Holocaustul „nu este despre rasă, ci despre inumanitatea omului faţă de om”. „Ar fi trebuit să spun că este vorba despre ambele”, a arătat ea pe Twitter. „Poporul evreu din întreaga lume a avut întotdeauna sprijinul meu şi nu va renunţa niciodată. Îmi pare rău pentru durerea pe care am provocat-o”, a spus Goldberg

Actriţa în vârstă de 66 de ani, câştigătoare a premiului Oscar, care este la „The View” din 2007, a făcut afirmaţiile controversate prima dată în emisiunea de luni, în timpul discuţiei despre decizia unor şcoli din Tennessee de a interzice „Maus”, un roman grafic care prezintă ororile Holocaustului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Entertainment » Whoopi Goldberg, suspendată 2 săptămâni de un post TV, după afirmaţiile controversate despre Holocaust. Ce a spus despre genocid