Antena Meniu Search
x

Live Text Belgia şi Danemarca sunt echipele din Grupa B care se califică în optimile de finală de la Euro 2020

Belgia şi Danemarca sunt cele două echipe calificate, din Grupa B, în optimile de finală ale Euro 2020, după ce cele două formaţii şi-au câştigat partidele jucate în ultima etapă din faza grupelor.

de Redactia Observator

la 21.06.2021, 23:53

Belgia a câştigat de o manieră categorică Grupa B de la Euro 2020
Belgia a câştigat de o manieră categorică Grupa B de la Euro 2020 - Profimedia
  • Finlanda, Belgia, Rusia şi Danemarca au fost echipele repartizate în Grupa B de la Euro 2020.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 95 - S-au terminat cele două meciuri programate luni seara în Grupa B de la Euro 2020. Belgia a trecut de Finlanda, scor 2-0. A fost autogolul lui Hradecky şi golul marcat de Romelul Lukaku. 2-0 la capătul unui meci în care Belgia a părut că se impune fără să forţeze, Lukaku mai având şi un gol anulat pe motiv de offside. Danemarca a făcut scor cu Rusia, 4-1, într-un meci controlat cu autoritate de danezi. Damsgaard, Poulsen, Christensen şi Maehle au punctat pentru danezi, în timp ce Dzyuba a marcat, din penalty, golul de onoare al Rusiei. Belgia a câştigat clar grupa, iar Danemarca se califică în optimi de pe locul 2. Deşi a avut acelaşi număr de puncte cu Finlanda şi Rusia, Danemarca a fost avantajată de rezultatele din meciurile directe şi astfel accede în faza următoare a competiţiei. Finlanda termină grupa pe locul 3 şi aşteaptă rezultatele din celelalte grupe, în timp ce Rusia este eliminată din competiţie.

Min. 82 Rusia - Danemarca 1-4. Maehle îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor şi e cam gata. Danemarca merge în optimile de finală de pe locul 2.

Min. 81 Finlanda - Belgia 0-2. Lukaku înscrie, din pasa lui De Bruyne, şi Belgia rezolvă meciul de la St. Petersburg.

Min. 79 Rusia - Danemarca 1-3. Christensen înscrie cu un şut spectaculos.

Pe acelaşi subiect

Min. 74 Finlanda - Belgia 0-1. Vermaelen înscrie pentru Belgia, iar la aceste rezultate Danemarca urcă pe locul 2 şi merge în faza optimilor de finală. Finlanda coboară pe locul 3 şi are de aşteptat rezultatele din celelalte grupe. Rămâne să vedem ce ne mai rezervă ultimele minute ale meciurilor din această seară.

Min. 70 Rusia - Danemarca 1-2. Dzyuba înscrie din penalty şi reaprinde speranţele în tabăra Rusiei.

Min. 59 Rusia - Danemarca 0-2. Poulsen înscrie, după o eroare uriaşă a defensivei adverse. 

23.02 - S-au reluat meciurile din Grupa B.

Min. 45 - Este pauză în cele două meciuri din Grupa B. Danemarca are 1-0 cu Rusia, iar Belgia şi Finlanda sunt la egalitate, 0-0. La aceste rezultate, Finlanda se califică în faza optimilor de finală, iar Danemarca trebuie să aşteptete rezultatele din celelalte grupe, în timp ce Rusia este eliminată.

Min. 38 Rusia - Danemarca 0-1. Damsgaard sparge gheaţă cu o execuţie de senzaţie şi încinge spiritele în Grupa B. În acest moment, Finlanda este în optimi, Danemarca este pe 3, având avantajul rezultatului direct cu Rusia, iar Rusia este eliminată.

22.00 - Au început Finlanda - Belgia şi Rusia - Danemarca, ultimele meciuri din Grupa B de la Euro 2020.

Partidele din ultima etapă a Grupei B de la Euro 2020 se anunţă extrem de încinse, în condiţiile în care Belgia, formaţie care a părut că domină grupa până acum, nu are încă asigurat locul 1, în timp ce Finlanda, Rusia şi chiar şi Danemarca încă mai speră la calificarea în faza optimilor de finală. 

Finlanda - Belgia. Miză mare pentru ambele formaţii

Finlanda şi Belgia se înfruntă într-un meci cu miză mare şi care se joacă la St. Petersburg, în Rusia, pe Krestvosky Stadium. Deşi intră în meci cu şansa a doua, Finlanda vrea să profite de victoria obţinută cu Danemarca şi să obţină încă un punct care să o menţină, cu şanse reale, în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală. Debutantă la un turneu final, pentru Finlanda o mare reuşită să acceadă în fazele eliminatorii.

Belgia are nevoie de un egal din acest meci pentru a fi sigură de câştigarea grupei şi a beneficia, în optimi, de posibilitatea de a evolua împotriva unei echipe dintre cele care se califică de pe locul 3. Misiunea Belgiei nu pare să fie una tocmai uşoară în condiţiile în care Belgia nu a mai bătut pe Finlanda din 1968. De atunci, au fost patru victorii pentru Finlanda şi trei rezultate de egalitate. În ultimul meci direct, în 2016, Belgia şi Finlanda au încheiat la egalitate, 1-1, graţie golurilor marcate de Romelu Lukaku, respectiv Hamalainen.

Rusia - Danemarca. Ultima şansă pentru Danemarca

Fără punct obţinut până acum, Danemarca încă mai speră la o calificare in extremis în faza optimilor de finală. Pentru asta are nevoie de o victorie împotriva Rusiei şi, eventual, ca Finlanda să piardă în faţa Belgiei. Danezii sunt pregătiţi să-şi vândă din nou scump pielea, pentru a-i dedica eventuala calificare mijlocaşului Christian Eriksen, care a trecut prin momente cumplite în partida din prima etapă a grupelor, meci pierdut cu Finlanda, 0-1.

Palmaresul nu este tocmai favorabil danezilor. Cele două formaţii s-au înfruntat o singură dată, după destrămarea URSS. A fost o victorie a Rusiei obţinută cu 2-0, graţie golurilor marcate de Şirokov şi Arşavin. Totuşi, cum meciul din această seară se joacă la Copenhaga, pe Parken, danezii speră să beneficieze şi de ajutorul fanilor pentru a obţine un rezultat favorabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » Belgia şi Danemarca sunt echipele din Grupa B care se califică în optimile de finală de la Euro 2020