Antena Meniu Search
x

GRUPA B LIVE Euro 2020. Belgia a câştigat clar grupa

Naţionala de fotbal a Belgiei a încheiat participarea în Grupa B de la Euro 2020 cu trei victorii din trei meciuri, Lukaku şi compania urmând să meargă alături de Danemarca în faza optimilor de finală.

de Redactia Observator

la 22.06.2021, 00:10

Romelu Lukaku a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai Belgiei în grupa de la Euro 2020
Romelu Lukaku a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai Belgiei în grupa de la Euro 2020 - Hepta / DPA Images / Dirk Waem
  • Rusia, Finlanda, Belgia şi Danemarca au făcut parte din Grupa B de la Euro 2020.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Belgia şi Danemarca sunt echipele care merg în faza optimilor de finală de la Euro 2020, din Grupa B, după ce şi-au câştigat meciurile jucate în ultima etapă. Finlanda aşteaptă rezultatele din celelalte grupe, în timp ce Rusia a fost eliminată.

Programul meciurilor și rezultatele din grupa B

Grupa B de la Euro 2020 a avut loc între 12 și 21 iunie 2021, iar meciurile au fost găzduite de stadioanele din Copenhaga și Sankt Petersburg.

Danemarca - Finlanda 0-1. Drama lui Eriksen

Echipa Finlandei, debutantă la un turneu final, a produs prima surpriză de la EURO 2020, însă într-un meci cu o desfăşurare aparte, în care prestaţia danezilor în repriza secundă a fost influenţată de momentul dramatic prin care a trecut mijlocaşul Christian Eriksen, echipa antrenată de Kasper Hjulmand ratând şi un penalty. Jucătorul meciului a fost desemnat Christian Eriksen, care însă s-ar putea să își fi încheiat cariera de fotbalist.

Golul Finlandei a fost înscris de Joel Pohjanpalo (60), la singurul şut pe poartă al echipei sale. Acesta a reluat cu capul de lângă Christensen, la centrarea lui Uronen. Danezii au primit penalty în min. 73, când Poulsen a fost faultat de Arajuuri, dar Pierre-Emile Hoejbjerg a executat foarte slab şi Hradecky a apărat (74).

Singurele meciuri oficiale de până acum între Danemarca şi Finlanda au fost câştigate de danezi cu 1-0, în preliminariile EURO 1988. Danezii pierduseră doar unul din ultimele lor 22 de partide cu Finlanda (15 victorii, 6 egaluri), eşecul venind în 2000, într-un meci amical disputat în Spania (1-2).

Danemarca - Finlanda 0-1 (0-0), sâmbătă, 12 iunie, la Copenhaga. [Joel Pohjanpalo (60)]

Belgia - Rusia 3-0. Show-ul lui Lukaku

Belgia, liderul clasamentului FIFA, s-a impus clar, fără emoţii, prin golurile marcate de Romelu Lukaku (10, 88) şi Thomas Meunier (34). ''Diavolii roşii'' au reuşit să marcheze cel mai rapid gol al turneului prin atacantul Romelu Lukaku (10), care a profitat de intervenţia stângace a lui Semenov, la centrarea lui Mertens. Lukaku i-a dedicat golul lui Christian Eriksen, colegul său de la Inter Milano, care a trecut prin momente dramatice în meciul Danemarca - Finlanda. Romelu Lukaku a alergat spre o cameră TV după gol şi a strigat ''Chris, Chris, te iubesc''.

Belgienii şi-au majorat avantajul în min. 43, când Meunier a reluat în plasă mingea respinsă de Şunin la şutul lui Th. Hazard. Lukaku a închis tabela în min. 88, cu un şut de la 15 metri, după ce a fost lansat de Meunier. Atacantul lui Inter are şapte goluri în ultimele sale opt meciuri, ajungând la 62 de goluri pentru Belgia în 94 de selecţii.

Rusia a ajuns la şase meciuri consecutive fără victorie la EURO.

Belgia - Rusia 3-0 (2-0), sâmbătă, 12 iunie, la Sankt Petersburg. [Romelu Lukaku (10, 88), Thomas Meunier (34)]

Finlanda - Rusia 0-1. Ruşii au jucat economicos şi reintră în lupta pentru calificare

Rusia a avut nevoie de un meci şi jumătate pentru a marca primul gol de la Euro 2020. A făcut-o prin Miranchuk şi a început din nou să spere la calificarea în faza optimilor de finală.

În avantaj la pauză, ruşii au ştiut să ţină de rezultat în partea a doua a meciului cu Finlanda şi astfel au bifat un succes care complică mult soarta calificării din Grupa B, grupă în care Belgia pare să nu aibă adversar. 

Danemarca - Belgia 1-2. Belgienii, mult prea puternici când calcă pe acceleraţie

Naţionala de fotbal a Belgiei şi-a asigurat, deja, calificarea în faza optimilor de finală de la Euro 2020, după ce a bifat, împotriva Danemarcei, a doua victorie din două posibile la turneul final. Belgienii au avut emoţii, mai ales în prima repriză, dar în partea a doua a jocului au fost de neoprit, când au apăsat pe acceleraţie.

Intrarea lui Kevin De Bruyne, la pauză, a rezolvat, practic, soarta meciului, mijlocaşul lui Manchester City reuşind să revitalizeze o echipă din care au mai strălucit Romelu Lukaku sau fraţii Hazard.

Finlanda - Belgia 0-2. Belgienii câştigă fără să forţeze

Deşi aveau nevoie doar de un egal pentru a fi siguri de câştigarea grupei, belgienii s-au impus din nou la pas, chiar şi fără să forţeze. Hradecky, autogol, şi Lukaku au semnat golurile victoriei belgiene, iar oamenii lui Roberto Martinez au avut şi alte ocazii importante, inclusiv un gol al lui Lukaku anulat pe motiv de offside.

Belgia câştigă Grupa B la pas, dar asta nu înseamnă că va avea viaţă uşoară în faza optimilor de finală, existând posibilitatea inclusiv să dea piept cu ocupanta locului 3 din Grupa F, aşa numita "grupă a morţii", din care fac parte Germania, Franţa, Portugalia şi Ungaria.

Rusia - Danemarca 1-4. Danezii au reuşit imposibilul

Danemarca stătea extrem de prost înaintea ultimei etape. Avea zero puncte din două meciuri, iar jucătorii încă erau afectaţi de drama prin care a trecut mijlocaşul Christian Eriksen. Însă, nordicii au reuşit să se reculeagă şi să obţină o victorie entuziasmantă într-un meci decisiv cu Rusia.

A fost 4-1 pentru Danemarca, însă diferenţa de scor putea fi şi mai mare, danezii fiind mult mai prezenţi în faţa porţii adverse decât rivalii lor. Damsgaard, Poulsen, Christensen şi Maehle au marcat golurile care au adus calificarea Danemarcei în faza optimilor de finală, în timp ce Dzyuba a înscris ultimul gol al Rusiei de la acest turneu final.

Clasament Grupa B

  • 1. Belgia - 9 puncte
  • 2. Danemarca - 3 puncte (4-2 golaveraj în meciurile directe cu Finlanda şi Rusia)
  • 3. Finlanda - 3 puncte (1-1 golaveraj în meciurile directe cu Danemarca şi Rusia)
  • 4. Rusia - 3 puncte (2-4 golaveraj în meciurile directe cu Danemarca şi Finlanda)

Ce urmează pentru echipele din Grupa B

Belgia joacă duminică, pe 27 iunie, în faza optimilor de finală. Urmează să joace de la ora 22.00, la Sevilla, cu o echipă provenită de pe locul 3 din grupele A, D, E sau F. Existând inclusiv posibilitatea să vedem un duel între Belgia şi o super forţă dintre cele repartizate în Grupa F, respectiv Germania, Franţa sau Portugalia.

Danemarca joacă în optimi sâmbătă, pe 26 iunie, şi are un adversar accesibil urmând să dea piept cu Ţara Galilor într-o partidă care se joacă la Amsterdam, de la ora 19.00. Iar la ce am văzut în partida cu Rusia, fanii danezi pot spera cu ochii deschişi la o calificare chiar în faza sferturilor de finală.

Finlanda a terminat Grupa B pe locul 3 şi are şanse minime să mai meargă în faza optimilor de finală. Finlandezii au nevoie de multe rezultate favorabile, unele aproape imposibil de înregistrat, pentru a se menţine între cele patru echipe care se califică de pe locul 3. Dacă totuşi reuşesc să ajungă în faza următoare a competiţiei, finlandezii joacă în optimi pe 28 iunie, la Bucureşti, cu câştigătoarea Grupei F, sau pe 29 iunie, la Glasgow, cu câştigătoarea Grupei E.

Rusia termină pe locul 4 Grupa B şi părăseşte competiţia. Am putea spune că este o eliminare oarecum normală în condiţiile în care ruşii au fost surclasaţi de Belgia şi Danemarca şi nu au strălucit în victoria obţinută împotriva Finlandei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » GRUPA B LIVE Euro 2020. Belgia a câştigat clar grupa