Meniu LIVE
Search
x

Medicii îi vor implanta lui Christian Eriksen un defibrilator cardiac. Un jucător de la EURO 2020 evoluează cu un astfel de dispozitiv

Christian Eriksen, care în timpul meciului Danemarca - Finlanda la EURO 2020 a suferit un stop cardiac, va fi supus unei intervenții chirurgicale pentru a-i fi implantat un defibrilator intern. Deși s-a speculat că fotbalistul danez își va încheia cariera după acest incident, vestea bună este că la EURO 2020 există un jucător care evoluează cu un astfel de dispozitiv intern.

De Cornel Preda la 17.06.2021, 12:10

Fotbalistul danez Christian Eriksen se află în prezent în spital, unde se recuperează după stopul cardiac din timpul meciului Danemarca - Finlanda. El face de asemenea mai multe teste și analize pentru a afla de ce s-a prăbușit pe teren. Medicii spun că acesta va fi supus unei intervenţii chirugicale pentru a-i fi implantat un defibrilator intern.

"După ce Christian a fost supus mai multor examinări la inimă, s-a decis că va trebui să aibă un ICD (defibrilator cardiac)", a declarat medicul Morten Boesen, care a adăugat că un astfel de dispozitiv este necesar după un stop cardiac provocat de tulburările de ritm cardiac.

Unul dintre fotbaliştii prezenţi la EURO 2020, olandezul Danny Blind, evoluează cu un defibrilator intern, care i-a fost implantat anul trecut, după ce s-a prăbuşit pe teren în cursul unui meci amical disputat de echipa sa, Ajax Amsterdam, cu formaţia germană Hertha Berlin.

Christian Eriksen: "Vreau să înţeleg ce s-a întâmplat"

Pe acelaşi subiect

Jucătorul danez Christian Eriksen, care suferit un stop cardiac pe teren, sâmbătă, pe teren, la meciul cu Finlanda, a oferit primele declaraţii, într-un interviu acordat Gazzetta dello Sport de pe patul de spital, prin intermediul agentului său, informează lesoir.be.

"Mă simt mai bine acum, dar vreau să înţeleg ce s-a întâmplat”, a spus Eriksen. "Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru ceea ce aţi făcut pentru mine. Nu voi renunţa", a adăugat el.

Christian Eriksen nu a avut niciodată probleme cardiace şi examinările medicale efectuate până acum nu au reuşit să identifice ce ar fi putut provoca accidentul de sâmbătă.

De ce s-a prăbușit Eriksen pe teren

Medicul naţionalei Danemarcei, Martin Boesen, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că fotbalistul Christian Eriksen a suferit un stop cardiac şi este în continuare în spital pentru a se afla cauza problemei, deoarece deocamdată nu există o explicaţie.

Nu avem o explicaţie cu privire la cauză. Eu nu am văzut live ce s-a întâmplat, am văzut la televizor, la fel ca voi”, a spus Boesen.

Întrebat cât de aproape a fost Erikson de moarte, el a răspuns: “Era dus. I-am făcut manevre de resuscitare şi a fost un stop cardiac. Cât de aproape eram noi? Nu ştiu, l-am adus înapoi, a fost destul de rapid. Nu sunt cardiolog, aşa că nu pot spunee de ce s-a întâmplat, las asta pe seama experţilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care el este încă în spital, ca să se descopere ce s-a întâmplat. El este treaz acum şi răspunde la întrebări relevant şi clar. Inima bate din nou".

Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la St George's University din Londra, este aproape convins că internaţionalul danez şi-a încheiat cariera în fotbal, având slabe şanse să mai joace vreodată după incidentul suferit pe teren. "Nu ştiu dacă va mai juca fotbal într-o zi. Poate părea brutal, însă Eriksen a fost mort timp de câteva minute. Profesioniştii din sănătate vor risca să-l lase să moară din nou? Răspunsul este nu", a spus specialistul britanic.

Filmul salvării lui Christian Eriksen

Christian Eriksen s-a prăbuşit în minutul 43, fără să fi fost lovit de un adversar, pe partea stângă a terenului. Simon Kjaer, căpitanul echipei naţionale, nu a stat mult pe gânduri, fiind primul care a intervenit după ce fotbalistul danez s-a prăbuşit pe teren. Acesta l-a oprit pe Christian Eriksen să-și înghită limba, iar mai apoi l-a pus într-o poziție potrivită, în aşa fel încât să înceapă procedura de CPR, chiar mai înainte ca medicii să ajungă.

Ulterior, Kjaer a consolat-o pe soţia lui Eriksen, care a venit în lacrimi la marginea terenului, aşteptând cu sufletul la gură veşti de la medici. Unele voci îl văd deja pe căpitanul lotului drept jucătorul campionatului şi un adevărat model de urmat, un ''adevărat căpitan''.

Colegi la echipa națională, Simon Kjaer și Christian Eriksen sunt rivali în campionatul italian. Kjaer este unul din stâlpii apărării lui AC Milan, în timp ce Eriksen a contribuit semnificativ la titlul cucerit de Inter Milano în acest sezon.

De asemenea, suporterii au apreciat şi faptul că arbitrul a reacţionat imediat şi a decis să oprească meciul. Cadrele medicale intrate pe teren au pornit într-o cursă contracronometru pentru salvarea fotbalistului. Jucătorii din ambele părţi au format un zid în jurul lui Christian Eriksen, încercând să blocheze vederea sa, în timp ce jucătorul de la Inter Milano era resuscitat. În cele din urmă, fotbalistul a fost scos de pe teren, pe targă, înconjurat de un zid de pături. Sportivul avea masca de oxigen pe faţă în momentul în care a fost scos de pe teren. Starea lui este stabilă, a informat UEFA.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Euro 2020 » Medicii îi vor implanta lui Christian Eriksen un defibrilator cardiac. Un jucător de la EURO 2020 evoluează cu un astfel de dispozitiv