Antena Meniu Search
x

29 august 2005! Uraganul KATRINA, cel mai mare din istoria SUA, loveşte fără milă. Mii de morţi, milioane de oameni fără adăpost

10 ani de la un uragan nemaiîntâlnit în istorie. Bilanţul este dur: peste 1.800 de morţi, peste UN MILION de oameni rămaşi fără adăpost, daune de 81 de miliarde de dolari şi comunităţi întregi distruse

10 ani de la un uragan nemaiîntâlnit în istorie. Bilanţul este dur: peste 1.800 de morţi, peste UN MILION de oameni rămaşi fără adăpost, daune de 81 de miliarde de dolari şi comunităţi întregi distruse

Pe 29 august 2005, Uraganul Katrina lovea coasta Golfului Mexic şi oraşul New Orleans, cu o viteză a vântului care atingea 205 km / h. Avea să devină cel mai costisitor uragan din istoria Statelor Unite .

Multe cartiere ale oraşului rase de pe faţa pământului, iar o mare parte din New Orleansul istoric a fost grav avariată.

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la dezastru, preşedintele american Barack Obama a mers în vizită în New Orleans, unde a vizitat cartierele refăcute după furtună şi a stat de vorbă cu oamenii.

Ulterior, liderul de la Casa Albă a susţinut un discurs în care a lăudat progresele făcute în zonă şi a mărtusit că se simte „inspirat” de puterea cu care supravieţuitorii uraganului au luptat pentru a-şi reface vieţile.

„Au trecut zece ani de când Katrina a lovit, devastând comunităţile din Louisiana şi Mississippi şi de-a lungul coastei Golfului”, a spus Obama. „În zilele ce au urmat, peste 1.800 de persoane – bărbaţi, femei, copii – şi-au pierdut vieţile. (...)Proiectul reconstrucţiei zonei nu a constat pur şi simplu în refacerea oraşului aşa cum a fost, ci refacerea lui aşa cum ar trebui să fie”, a adăugat el.

În acelaşi timp, preşedintele american a ţinut din nou să critice modul în care administraţia George W. Bush a gestionat situaţia în anul 2005.

Dacă uraganul Katrina a fost iniţial un exemplu a ceea ce se întâmplă atunci când guvernul eşuează, refacerea a fost un exemplu a ceea ce întâmplă atunci când guvernul colaborează”, a comentat el.

Uraganul Katrina a lovit Louisiana pe 29 august 2005, după ce înainte a trecut peste Florida, devastând orașul New Orleans. Peste 1.800 de persoane au fost ucise și circa 1,3 milioane de pe Coasta de Sud a SUA și-au pierdut casele și mijloacele de subzistență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » 29 august 2005! Uraganul KATRINA, cel mai mare din istoria SUA, loveşte fără milă. Mii de morţi, milioane de oameni fără adăpost