Antena Meniu Search
x

A plătit cu viaţa pentru un selfie. Un turist german de doar 21 de ani a murit electrocutat în gara Ghioroc din Arad

Un turist german, în vârstă de 21 de ani, a murit electrocutat în gara din localitatea Ghioroc. Tânărul ar fi încercat să-şi facă un selfie pe vagonul unui tren. 

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 11:55

A plătit cu viaţa pentru un selfie. Un turist german de doar 21 de ani a murit electrocutat în gara Ghioroc din Arad
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Tragedia s-a petrecut luni noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii. Tânărul turist s-ar fi urcat pe vagonul unui tren, dorind să-şi facă un selfie, însă a atins cablurile electrice sub tensiune şi s-a electrocutat, povestesc martorii, citaţi de Aradon.

Tensiunea în linia de contact este de 27.000 V, au explicat reprezentaţii CFR. „Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric.”

Ce spune Poliţia

”La data de 14 august a.c., în jurul orei 23.52, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Arad au fost sesizaţi despre o persoană, posibil electrocutată, în gara Ghioroc. Cu ocazia cercetării la faţa locului, cadavrul a fost identificat în persoana unui bărbat de 21 de ani, cetăţean german”, a transmis IPJ Arad.

Trupul neînsufleţit a fost dus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Arad pentru autopsie şi stabilirii cauzei decesului. Cercetările sunt continuate de poliţişti, în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » A plătit cu viaţa pentru un selfie. Un turist german de doar 21 de ani a murit electrocutat în gara Ghioroc din Arad