Antena Meniu Search
x

Video "A ridicat mâna şi după nu l-am mai văzut". Un tânăr a murit înecat, azi noapte, la Costinești. Băiatul a dispărut în valuri, după ce s-a aventurat în marea învolburată

Minivacanţa de Sfânta Maria s-a sfârşit tragic pentru patru turişti aflaţi pe litoral. De vină au fost valurile mari, curenţii puternici, dar şi faptul că oamenii tind să ignore steagul roşu arborat la mal. Noaptea trecută în Costineşti, patru salvamari au căutat un tânăr care a dispărut după ce s-a aventurat în marea învolburată. Din păcate, l-au găsit fără suflare, în această dimineață. Salvamarii spun că urmează alte două zile cu vânt puternic, curenți și valuri iar în sudul litoralul e steag roşu şi nu se poate intra în apă! Atenţie, imaginile şi detaliile au puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 08:00

Vezi și

Noaptea trecută, un bărbat a dispărut în largul mării, în dreptul clubului nautic din Costineşti. Patru scafandri au intervenit pentru a-l căuta de bărbat, însă fără succes. 

Martor: Pe noi ne-a chemat, că eram vreo trei angajaţi de la plajă. Ne-a chemat fata de la bar, ne-a spus că se îneacă un băiat. Când ne-am dus acolo era în larg, era noapte, era după balizele acelea ale salvamarilor şi l-am văzut de vreo trei ori că a ridicat mâna şi după nu l-am mai văzut. Erau doi băieţi şi două fete. Au intrat amândoi băieţii, unul a ieşit şi celălat tot s-a dus.

Operațiunile de salvare au fost însă fără succes. Bărbatul nu a fost găsit. Căutările au fost reluate în această dimineaţă și, din nefericire, tânărul a fost găsit mort.

Trei tineri au murit la Mamaia încercând să salveze o fată de 16 ani, luată de curenţi

Pe acelaşi subiect

Şirul evenimentelor tragice de pe litoral a început încă de ieri. Scene dramatice s-au derulat sub ochii turiştilor pe o plajă aglomerată din Mamaia. 

Cristina Niță, reporter Observator: Pe plajă era arborat steagul galben, adică scăldatul este permis doar pentru cei mai buni înotători. Cu toate acestea, deşi erau valuri foarte mari, oamenii s-au aventurat în marea agitată.

Unii au reuşit să iasă la limită din apă. O fată de 16 ani a fost însă luată de curenţii puternici şi dusă în larg. Trei bărbaţi au sărit să o salveze. Cum nici ei nu mai reuşeau să iasă la mal, în apă s-a format un uriaş lanţ uman pentru salvarea lor

Martor: Am intrat cu un salvamar, salvamar care din păcate, e şi el întins pe jos. Totul s-a întâmplat în partea asta de aici. A fost apa până în brâu şi i-a luat curentul pe toţi. Practic, au fost în apă vreo opt. Au fost duşi în curent în partea cealaltă, trei am scos noi, încă unu au scos salvamarii şi au venit ceilalţi cu skyjetul şi i-au scos pe toţi. Pluteau, nu au ajuns prima dată la ei. Au mers la cei care încercau să se salveze. 

Salvamar: A fost ceva foarte, foarte rapid. A fost o intervenţie foarte dificilă. Am înţeles că două sau trei fete au intrat în apă, o altă persoană şi-a dat seama că e ceva în neregulă, au intrat să salveze. A intrat şi salvamarul să îi salveze.

Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: La faţa locului s-a format un lanţ uman, intervenţia fiind una extrem de dificilă din cauza valurilor mari şi a mării care era foarte agitată. 

Au trecut zeci de minute până când salvamarii au reuşit să-i aducă pe toţi la mal. 

Tinerii s-au stins sub ochii familiilor cu care veniseră la mare

Fata fost resucitată şi dusă la spital. Dar pentru cei trei salvatori ai ei, medicii nu au mai putut face nimic. S-au stins sub ochii familiilor cu care veniseră la mare din diferite oraşe ale ţării. Oamenii erau din Dâmboviţa, Calărași și Argeș. 

Astfel de misiuni dramatice au avut loc pe întreg litoralul. 

Tot în Mamaia, un băiat a fost scos în ultima clipă din mare, iar în Venus un turist a murit.

Marea Neagră este una dintre cele mai pericoluase. Cercetătorii avertizează că pe litoral există curenţi ucigaşi, numiţi rip, care pot smulge pe oricine din apropierea malului, acolo unde apa nu depăşeşte nici măcar un metru. În câteva secunde, victima e purtată în larg şi, dacă nu ştie cum să reacţioneze corect, panica îi poate fi fatală.  

După valul de tragedii, a fost arborat steagul roşu în sudul litoralului, ceea ce înseamnă că scăldatul e interzis. Salvamarii fac apel la oameni să nu le ignore sfaturile. Ei spun că adesea turiştii vin cu explicaţia că au plătit pentru vacamţă şi vor să dacă baie în mare. De altfel, din cauza mării agitate, au fost interzise ieşirile în larg cu orice fel de ambarcaţiune de agrement. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "A ridicat mâna şi după nu l-am mai văzut". Un tânăr a murit înecat, azi noapte, la Costinești. Băiatul a dispărut în valuri, după ce s-a aventurat în marea învolburată