Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei din Mamaia. Toţi cei trei tineri morţi au intrat în apă pentru a salva o fată de 16 ani luată de curenţi

Val de tragedii pe litoral! Patru oameni şi au găsit sfârşitul în mare, în valuri de câţiva metri. În Mamaia, trei bărbaţi au murit încercând să salveze o fată de 16 ani, luată de curenţi. Turiştii au format un lanţ uman pentru salvarea lor, dar din păcate medicii nu i-au mai putut resuscita. Salvamarii atrag atenţia că urmează alte două zile cu vânt puternic, curenți și valuri iar în sudul litoralul e steag roşu şi nu se poate intra în apă! 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 14.08.2023, 19:20

Vezi și

Pe plajă era arborat steagul galben, adică scăldatul este permis doar pentru cei mai buni înotători. Cu toate acestea, deşi erau valuri foarte mari, oamenii s-au aventurat în marea agitată. Unii au reuşit să iasă la limită din marea agitată. O fată de 16 ani a fost însă luată de curenţii puternici şi dusă în larg. Trei bărbaţi au sărit să o salveze. Cum nici ei nu mai reuşeau să iasă la mal, în apă s-a format un uriaş lanţ uman pentru salvarea lor.

Martor: Au intrat mai mulţi şi s-au făcut un cordon de persoane şi au mai scos din ei, dar pe unii îi luat valul în continuare. În două repreze s-a făcut cordon şi s-au scos.

Martor: Am intrat cu un salvamar, salvamar care din păcate, e şi el întins pe jos. Totul s-a întâmplat în partea asta de aici. A fost apa până în brâu şi i-a luat curentul pe toţi. Practic, ai fost în apă vreo 8. Au fost duşi în curent în partea cealaltă, trei am scos noi, încă unu au scos salvamarii şi au venit ceilalţi cu skyjetul şi i-au scos pe toţi.

Martor: Pluteau, nu au ajuns prima dată la ei. Au mers la cei care încercau să se salveze.

Salvamar: A fost ceva foarte, foarte rapid. A fost o intervenţie foarte dificilă. Am înţeles că două trei fete au intrat în apă, o altă persoană şi-a dat seama că e ceva înneregulă, au intrat să salveze. A intrat şi salvamarul să îi salveze

Ana Maria Stoica - pdc ISU Dobrogea: La faţa locului s-a format un lanţ uman, intervenţia fiind una extrem de dificilă din cauza valurilor mari şi a mării care era foarte agitată. Sosiţi la faţa locului, colegii mei au reuşit să recupereze cu ajutorul salvamarilor şi a operatorilor economici privaţi cu skyjet două persoane conştiente din mare.

A durat zeci de minute până când salvamarii au reuşit să i aducă pe toţi la mal. Fata fost resucitată şi dusă la spital. Dar pentru cei trei salvatori ai ei, medicii nu au mai putut face nimic. S-au stins sub ochii familiilor cu care veniseră la mare din diferite oraşe ale ţării. Oamenii erau din Dâmboviţa, Calărași și Argeș.

Misiuni dramatice au avut loc pe întreg litoralul

Marea Neagră este una dintre cele mai pericoluase. Cercetătorii avertizează că pe litoral există curenţi ucigaşi, numiţi rip, care pot smulge pe oricine din apropierea malului, acolo unde apa nu depăşeşte nici măcar un metru. În câteva secunde, victima e purtată în larg şi, dacă nu ştie cum să reacţioneze corect, panica îi poate fi fatală.

Tot în Mamaia, un băiat a fost scos în ultima clipă din mare, în Venus un turist a murit, iar în Jupiter, salvatorii caută o fetiţă.

Ana Maria Stoica - pdc ISU Dobrogea: Totodată, în staţiunea Mamaia în dreptul unui hotel a fost scoasă o persoană inconştientă din mare, care în urma protocolului de resuscitare, a răspuns manevrelor şi a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Judeţean Constanţa cu respiraţie.

După valul de tragedii, a fost arborat steagul roşu în sudul litoralului, ceea ce înseamnă că scăldatul e interzis. Salvamarii fac apel la oameni să nu le ignore sfaturile. Ei spun că adesea turiştii vin cu explicaţia că au plătit pentru vacamţă şi vor să dacă baie în mare.

Salvamar: Mâine va bate vântul mai tare. Sperăm să înţeleagă, chiar dacă sunt în concediu şi vor să intre apă, mai bine aşteaptă să se liniştească marea.

Seara trecută, o altă operaţiune contracronomtru s a derulat pe mare. Un velier pe care se aflau şapte oameni, printre ei şi trei copii, a rămas blocat între pietre în zonaTuzla. Ambarcaţiunea a fost luată de curenţi, iar oamenii au avut nevoie de intervenţia forţelor navale pentru a ajunge în siguranţă la mal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei din Mamaia. Toţi cei trei tineri morţi au intrat în apă pentru a salva o fată de 16 ani luată de curenţi