Antena Meniu Search
x

Video Tragedie în Mamaia. Trei persoane au murit înecate, iar alte trei au ajuns la spital. Victimele, resuscitate pe plajă, una lângă alta

De Sfânta Maria, pericolul nu este în vacanţă. Trei turişti au murit înecaţi şi alţi au fost transportați la spital după ce s-au aventurat în mare, în staţiunea Mamaia. Cinci dintre ei au fost aduşi la mal după ce oamenii aflaţi pe plajă au format un lanţ uman. În cea mai aglomerată minivacanţă, salvamarii îi avertizează pe turişti să nu se aventureze în valurile înşelătoare. 

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 13:51

Tragedie în Mamaia. Trei persoane au murit înecate, iar două au ajuns la spital în stare gravă. Victimele, resuscitate pe plajă, una lângă alta
Tragedie în Mamaia. Trei persoane au murit înecate, iar două au ajuns la spital în stare gravă. Victimele, resuscitate pe plajă, una lângă alta

Zi neagră pe litoral. ISU Constanța a anunțat că trei dintre cele cinci persoane pentru care s-a format un lanț uman au murit. Turiștii și paramedicii sosiți la fața locului au făcut toate eforturile pentru a-i salva.

Salvatorii i-au resuscitat pe plajă timp de zeci de minute, la câțiva metri de mare, sub privirile îngrozite ale rudelor și martorilor. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru ei.

În total șapte oameni s-au înecat, luni, în Mamaia

Pe acelaşi subiect

Tot luni, în jurul amiezii, o altă persoană s-a înecat în stațiunea Mamaia, pe plaja Riviera. Victima a fost transportată cu un elicopter SMURD la spital, inconștientă însă cu respirație.

De menționat că pe litoral vântul suflă cu viteze de până la 55 de kilometri pe oră, iar salvamarii au arborat steagul roșu în toate stațiunile, ceea ce înseamnă că înotul este interzis. Curenții sunt foarte puternici, iar cine se aventurează în apă riscă să fie tras în larg.

IGSU face un apel către turiști, după ce trei persoane s-au înecat

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face apel la turiștii de pe litoral să se informeze cu privire la condițiile de înot și să asculte mereu sfaturile salvamarilor, după ce, luni, șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării, trei dintre acestea fiind declarate decedate.

"În ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăși victime. Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Chiar dacă intervenția salvamarilor, a martorilor și a echipelor de salvare a fost promptă și victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndurerați să vă informăm că trei dintre acestea și-au pierdut viața. Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor", transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Situațiile s-au produs în stațiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari și a curenților puternici.

"Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor. Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc", este apelul lansat de IGSU.

De ce este periculoasă Marea Neagră. Curenții puternici pot fi fatali

Curenţii Mării Negre își pot schimba direcția de la o oră la alta. Chiar și o mare fără valuri este periculoasă. Curenții de întoarcere pot trage pe oricine, chiar dacă stă aproape de mal. În plus, gropile săpate de valuri în nisip, la mică distanță de țărm, sunt capcane din care e aproape imposibil să ieși. 

Autorităţile române pot accesa site-ul Institutului de Cercetare Marină din Constanţa pentru a vedea, în fiecare zi, unde sunt curenți puternici. Astfel, și turiștii pot fi sfătuiți la timp să evite înotul în aceste zone. Rata de înec în România este de 5 cazuri la o sută de mii de locuitori, mult peste cifrele înregistrate în Bulgaria, Grecia sau Turcia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Tragedie în Mamaia. Trei persoane au murit înecate, iar alte trei au ajuns la spital. Victimele, resuscitate pe plajă, una lângă alta